- hirdetés -

Ezúttal is Orosházán kezdi karácsonyi koncertkörútját Rákász Gergely orgonista, igaz egy-két nappal a megszokott decemberi időpont előtt, november 30-án látogat hozzánk. Este 6 órától a Petőfi Művelődési Központ koncerttermébe várja közönségét a tőle megszokott profizmussal és érdekes vagy épp mulatságos, tanulságos történetekkel, meg persze csodás orgona muzsikával.

Akik rajongói Rákász Gergelynek azért, akik pedig első vele töltött estéjükre készülnek, minden bizonnyal azért várják a szombati koncertet. Az orosházi média kedvéért néhány napja már járt Orosházán, hogy elmondja, mire számíthat a közönség a Karácsonyi történetek címet viselő esten.
– Jó lesz a műsor. Vivaldival sokat foglalkoztam az elmúlt években, és bár ő most nem része a repertoárnak, mások kaptak helyet, de az elveit hozom. Azt tanultam tőle, hogy akkor jó egy előadás, hogyha az, aki fáradtan odaérkezik, és épp csak bezuhant a koncertre, az is tudja élvezni, és az is, aki úgy jön, hogy készült akár már hónapok óta – fogalmazott a művész.

Bach a maga katonás rendjével természetesen most sem marad ki, Händel és Berlioz is az este vendége lesz, a Bolygók szvitjével pedig antik Istenek csatlakoznak az előadáshoz. De mondja el maga Rákász Gergely, miért éppen őket választotta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.