- hirdetés -

Orosháza teniszklubjainak és a sportág kedvelőinek összejövetelével folytatódott november 23-án a báli szezon a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor-termében. Idén már harmadik alkalommal tették emlékezetessé közösen a szezon végét.

Mozgalmas időszak áll a város teniszegyesületei mögött, az Orosházi Városi Tenisz Klubnak (OVTK) és a Kazszer Teniszklubnak sem teltek eseménytelenül az elmúlt hónapok. A két egyesület ezért november 23-án bállal tette emlékezetessé a szezont a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor-termében.

– Azt várom az estétől, hogy egyrészt jól érezzük magunkat, másrészt, hogy ebben az elegáns környezetben még jobban összecsiszolódjon az orosházi teniszélet – nyilatkozta a kezdés előtt Gelegonya Zoltán, a Kazszer Tenisz Klub edzője.
Ezt az OVTK-t képviselő edzőkollégája, Németh István is megerősítette, kiemelve, hogy az idei eseményt nagy várakozás előzte meg, de minden adott egy jó estéhez, amit közösen tudnak eltölteni.

A rendezvényen elsőként a bál főszervezője, dr. Nagy László mondott köszöntőt. Kiemelte, a mostani bál ugyan még csak a harmadik a sorban, a hagyományok azonban több évtizedre nyúlnak vissza. Hiszen az újjászületett kezdeményezés, az együttműködés nemcsak a két klubot, hanem a város egész, teniszt szerető közösségét is összefogta.

– Mint ahogy az erre a sportágra egyébként is jellemző, sok-sok különböző gondolat és lélek mind egy irányba mozdult és egy közös célt fogalmazott meg. Akárcsak az eddigi bálokon, ahol az volt a célunk, hogy a sportág sokszínűsége mellett mutassuk be különböző emberi szemszögből, valamint, hogy ez a közösség nemcsak a teniszért van, hanem magáért a sportért – mondta dr. Nagy László.

Hozzátette, a tenisz azért is különleges elfoglaltság, mert az összetartó, egységes csapat mellett itt a fiatal játékos teljesen egyenrangú partnere lehet a tapasztaltabb, idősebb versenyzőknek. A két egyesület edzői közül először Gelegonya Zoltán mesélt a város teniszéletének történelméről egészen a kezdetekig visszatekintve, majd Németh István mondott köszönetet mindenkinek, aki csak megfordult a csapatok edzésein.

Az ajándékozásokat követően Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere, egyben a rendezvény védnöke folytatta a köszöntések sorát, megköszönve, hogy ilyen szép környezetet varázsoltak a szervezők a helyszínre. A közös koccintás után a jó hangulatú vacsoráé és a szórakozásé volt a főszerep, melyről először Szélpál Szilveszter, operaénekes és Görög Enikő zongoraművész, majd a Zsomboys Zenekar gondoskodott.

– Nagyon szeretem az ilyen alkalmakat, hiszen a tenisztársakkal év közben kevesebb időt tudunk együtt tölteni, de ez egy remek alkalom, hogy együtt legyünk és jól érezzük magunkat – nyilatkozta az OVTK versenyzője, Lehoczky Anna, aki rendkívül sikeres évet zárt. Az országos diákolimpián csapatban a második helyen végzett, a vidékbajnokságon párosban a dobogó tetejére állhatott, míg legutóbb egy mesterversenyen harmadik helyet ért el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.