- hirdetés -

Szerda délelőtt a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskolájába települt ki a véradó állomás. Ebben az évben már másodszor várták itt a véradókat.

Az iskolában a februári kitelepülés alkalmából negyvenen jöttek el vért adni. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai a novemberi véradásra is hasonló számú donort vártak.

Minden véradó három beteg embertársán segít (Fotó: Rosta Tibor)

Az utóbbi időben hazánkban így Orosházán is csökkent a véradási hajlandóság, pedig a vér, a vérkészítmény nélkülözhetetlen a gyógyításban. A véradók kevesebben keresik fel a véradó állomást. Ezért is települnek ki időről időre iskolákba, üzemekbe, intézményekbe. Dr. Méhes Mónika az orosházi vérellátó vezetője elmondta, vannak az év folyamán nehezebb időszakok, amikor még nehezebb a dolguk.

– Az egyik időszak, amikor nehezebb megszólítani a véradókat, a nyár, a másik pedig a decemberi, ünnepek környéki napok. Ilyenkor az emberek szabadságon vannak, nehezebben elérhetők. Az iskolával kapcsolatban kellemes tapasztalataink vannak. Az oktatók és a tizennyolcadik életévüket betöltött diákok is szép számmal jelentkeznek – mondta el a főorvos asszony.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.