- hirdetés -

Az októberi foglalkozást követően novemberben ismét találkozásra, játékra hívták az iskolába készülő óvodásokat. Minden évben nagy örömmel várják a Vörösmarty iskola pedagógusai ezeket az alkalmakat és az iskolára készülést segítő feladatok mellett meglepetéseket is készítenek a gyerekek számára. Így volt ez ebben az évben is.

Az első látogatásukkor a drónok röptetése varázsolta el őket. A második foglalkozáson az iskolai ismerkedésnek egy új módját választották: az iskola tanulóinak egyik kedvenc alkalmazásával, a Seppoval járták be az épületet. A nagyobb „törpsapkás” diákok vezette ovis csoportok közösen választottak csapatnevet és együtt oldották meg a játékos feladatokat. Képek és a helyszínek megfigyelésével láthatták azt a gyerekek, miben különbözik az iskola az óvodától. Bejárták az épületet és közben keresési feladataik is voltak, például Hupikék törpöket gyűjtöttek össze az épületben, szelfit készítettek, valamint villámfeladat és találós kérdés is színesítette a játékot.

– Sokkal érdekesebbé válik a komoly tanulás is, ha mozgással egybekötve, csoportokban, játszva tanulhatnak a diákok. Ha ehhez tablethasználat is párosul, akkor igazán izgalmassá tehető a tanulási folyamat. Mindenki nyertes volt, aki a pályán végighaladt: pontokat és Törpapás jelvényeket gyűjtöttek a megoldásokért a gyerekek – nyilatkozta Csányi Judit általános igazgatóhelyettes, aki ezeket a játékos feladatokat összeállította.

Dr. Majzingerné Hagymási Lilla tanítónő ismertette, amíg a gyerekek játékosan ismerkedtek az iskola épületével, a szülők kisfilmet néztek az iskoláról. A szülők érdeklődhettek, kérdezhettek Justyákné Kiss Ágnes igazgatóhelyettestől. Sokan rácsodálkoztak az új lehetőségekre, változásokra. A Vörösmarty iskolában az élménypedagógia számos módszerével találkozhatnak a gyerekek, hiszen arra a törekszenek a pedagógusok, hogy ne csak a tanév első két hete legyen számukra „Csodavilág”, hanem az iskolás éveik legyenek csodásak, élményszerűek.  A foglalkozás második részében kézműves foglalkozásokon vettek részt a kis törpök. Kupeczkiné Szenczi Erzsébet és Bánszkiné Bukor Ildikó ötletes, az őszhöz kapcsolódó foglalkozást tervezett. Gyorsan elkészültek a hajtogatott sünik, a kis őszi képek. A közös munkában a szülők is örömmel vettek részt. A jó hangulatú foglalkozást, az iskoláról, az iskola tanulóival készült zenés kisfilm zárta. Legközelebb februárban, újabb meglepetésekkel nyílik ki a Törptanoda kapuja, melyre szeretettel várnak minden leendő kisiskolást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.