- hirdetés -

Új gyógyszerkiadó automatát vásárolt az orosházi Csiki Patika. Akár nyolc kilométer gyaloglást is megspórol a dolgozóknak és a kiszolgálást is hatékonyabbá teszi az új eszköz.

A szakképzett munkaerőhiány a patikákat is komoly kihívás elé állítja. Az orosházi Csiki Patika tulajdonosa, dr. Csiki Csabát többek között ez is ösztönözte új beruházásának megvalósításában. Egy új gyógyszerkiadó automatával szerelte fel a gyógyszertárát. A szakember elmondta, hogy a dolgozóktól rengeteg időt vesz el az adminisztráció és a szortírozás az új berendezés jelentősen növeli ezek hatékonyságát.

– Az országban száznál is kevesebb ilyen gép van, leginkább Budapesten és a megyei jogú városokban találhatók. A megyében itt ez a második ilyen automata, jóval nagyobb és modernebb kivitelben – fogalmazott a gyógyszerész.

Fotó: Rosta Tibor

Előnyeit sorolva elmondta, hogy jóval biztonságosabb, hiszen a gépnél nem fordulhat elő, – bár eddig sem volt jellemző – hogy egy pillanatnyi figyelmetlenség miatt rossz gyógyszert vagy lejárt szavatosságú terméket kapjon a beteg. Érdekességként tette hozzá, egy tanulmány szerint a gyógyszertári dolgozók naponta akár nyolc kilométert is megtehetnek miközben kiszolgálják a pácienseket a megfelelő készítménnyel. Az új gyógyszerkiadó ezt megspórolja nekik.

– Ezzel a betegek járnak jól, hiszen több minőségi idő jut rájuk. Amit eddig gyógyszerek keresésével töltöttek el a munkatársaink már a betegekkel való kommunikációra fordíthatják. Tanácsokkal látják el őket, megkérdezhetik jól szedik-e, beszedik-e a számukra felírt készítményt – hangsúlyozta Csiki Csaba.

Fotó: Rosta Tibor

A különálló kis helyiségben helyet foglaló, precízen megtervezett polcrendszerben 12 ezer doboz gyógyszert tud tárolni az eszköz. A vényen található vonalkód beolvasása után pillanatokon belül már a gyógyszerészek kezében van a kért termék.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.