- hirdetés -

A Gyarmati Dezső Sportuszoda adott otthont a kétnapos XVI. Hódmezővásárhelyi Szenior Nemzetközi Úszóversenynek. A novemberi megmérettetésre több orosházi származású úszó is nevezett.

Júniust követően novemberben rendeztek ismét szenior úszóversenyt. A hódmezővásárhelyi kiírásra a nyári országos bajnokságnál is többen adták le nevezésüket. Öt nemzet mintegy 300 versenyzője húzott úszódresszt. A versenyszabályzat értelmében több korcsoportban, huszonöt életév felett indítottak úszószámokat. Az orosházi származású Fehér Benjámin (a kiemelt képen hátul középen) a Győri Zabolátlan Sportegyesület színeiben gyűjtötte az érmeket.

– A verseny hangulatát kissé befolyásolta, hogy a napokban hunyt el Dr. Bánki Horváth Béla. Sokak számára barát és példakép volt a szenior úszók közösségében is. Örömteli azonban, hogy klubunkhoz, a Győri Zabolátlan Sportegyesülethez csatlakozott egy újabb Orosházáról származó úszó, Benkő Alíz, aki több, mint tíz éven keresztül volt az Orosháza Úszó Egyesület aktív versenyzője. Alíz ugyan nem régen tudott újra elkezdeni úszni egy hosszabb kihagyás után, időeredményei bizakodásra adnak okot a jövő évi budapesti Európa-bajnokságot illetően. A jó időeredmények mellett három ezüstérmet szerzett első korcsoportos (25-29 évesek – a szerk.) versenyzőként: 50, 100 méteres gyorsúszás, valamint 50 méter pillangóúszás versenyszámokban. Benkő Alíz érkezése azért is örömteli volt a csapat részéről, mivel így mindkét mix váltóban tudtunk versenyezni és mindkettőt sikerült is megnyernünk a legnépesebb, második korcsoportban (A váltóknál a korcsoportot a négy úszó életkorát összeadva állapítják meg. A második korcsoport a 160-199 éves intervallumba eső összéletkor.). A két győzelem közül a vegyesváltó sikerült izgalmasabban, hiszen mindösszesen 27 századmásodperccel sikerült megelőznünk a második helyezett váltót – összegzett az úszó.

Fehér Benjámin saját teljesítményéről önkritikusan elmondta, nem lehet teljesen elégedett, mivel a hosszabb gyorsúszó számokban szeretett volna jobb időket úszni, azonban így is sikerült jelentős előnnyel nyernie. A 100, 200 és 400 méteres gyorsúszó győzelme mellett 100 m mellen egy 3. helyezést ért el egyéni versenyszámokban az első korcsoportban.

A következő szenior megmérettetés december 8-án lesz Budapesten. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában rendezik meg az idei év utolsó versenyét.

(Kiemelt kép: egyesület)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.