- hirdetés -

Nyolcadikosoknak és szüleiknek rendezte meg pályaválasztás előtti nyílt napját az intézmény. Az iskola képzési kínálatán túl az érdeklődők betekintést nyerhettek egy-egy tanórába is.

Közel háromszáz érdeklődő jelent meg a Táncsics gimnázium pályaválasztási nyílt napján november 14-én. Dr. Blahó János, az intézmény igazgatója beszédében elmondta, a középiskolai tanulmányok az egyetemi előmenetel fontos alapját jelentik. Kiemelte, a Táncsics Mihály gimnázium az idegen nyelvek terén kimagasló oktatást nyújt, az intézmény nyelvvizsga-központ is, így a diákok helyben tudják megszerezni a jövőbeni továbbtanuláshoz elengedhetetlen dokumentumot.

Kulcsár László igazgatóhelyettes vázolta az intézmény képzési kínálatát, valamint azokat a lehetőségeket, melyek a Táncsicsba jelentkezőkre várnak.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Dr. Blahó János hírportálunknak elmondta, évről évre egyre több szülő érkezik gyermekével a nyílt napra.
– Olyan jellegű változások sora zajlik a közoktatásban, illetve a szakképzésben, hogy még a szakembereket is picit bizonytalanságba tudja taszítani, nemhogy a szülőket. Mi ehhez szeretnénk támpontokat adni a gyermekeknek és szüleiknek – nyilatkozta az igazgató.

A nyolcadikos diákok a reál tantárgyaktól, a természettudományi tantárgyakon át a humán területekig választhattak tanórát, melynek keretében betekintést nyerhettek a gimnázium mindennapjaiba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.