- hirdetés -

Hatgólos, 23-17-es vereséget szenvedett Tatabányán az Orosházi FKSE-Linamar kézilabdacsapata. Az első félidő még döntetlennel zárult, a vendéglátók azonban a szünet után fokozatosan növelték előnyüket.

GRUNDFOS TATABÁNYA–OROSHÁZI FKSE-LINAMAR 23–17 (12–12)
Tatabánya,
900 néző. Vezette: Bujdosó M., Horváth V.
TATABÁNYA: BORBÉLY – Hornyák 1, BOZSOVICS 4, Dénes, Vranjes 1, Komogorov 3 (2), Ernei 2. Csere: Bartucz (kapus), GYŐRI M. 4, SZÁSZ A. 5, Borzas 3, Sipos, Ilyés. Edző: Vladan Matics
OROSHÁZA: BUSA – Pásztor M., Slavuljica 3, MRSULJA 6, Döme 2, Orjonikidze 3, Németh L. 3 (3). Csere: Herjeczki (kapus), Kancel, Zubai, Buinenko. Edző: Ratko Djurkovics
Az eredmény alakulása. 8. perc: 3–3. 13. p.: 5–6. 18. p.: 8–7. 24. p.: 10–8. 39. p.: 16–12. 44. p.: 17–15. 56. p.: 22–16

A Vác ellen első bajnoki győzelmét szerezte meg az Orosházi FKSE-Linamar csapata, november 10-én azonban még nagyobb kihívás várt a kézilabdázókra. Az elmúlt szezon bajnoki bronzérmeséhez, a Grundfos Tatabánya KC csapatához látogattak, ahol a mérkőzés elején két gyors góllal indítottak Savo Slavuljica és Döme Szabolcs révén.

Az első félidőben ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, az orosházi játékosok dolgát nem könnyítette meg a Tatabánya magyar válogatottban is szereplő kapusa, Borbély Ádám, aki már ekkor több lövést hárított. Az orosházi hálóőr, Busa Gábor sem maradt le tőle, a 28. percben egy Igor Mrsulja góllal 11-12-re még az OFKSE vezetett. A félidőre végül döntetlennel, 12-12-es állással vonulhattak a csapatok.

Döme Szabolcs két gólt szerzett (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A második játékrészben azonban már a hazai csapat akarata érvényesült, négygólos előnyt alakítottak ki (16-12), az orosháziak következő góljára a 40. percig kellett várni, ekkor ismét Slavuljica volt eredményes. A 45. percig sikerült tartaniuk a 2-3 gólos különbséget, a Tatabánya azonban Borbély újabb védéseivel és a nyáron igazolt Szász András vezetésével ismét magasabb fokozatra kapcsolt.

A mérkőzés kevés gólt hozott, az 55. percre hatgólos előnyt alakított ki a Tatabánya. Az utolsó öt percben a végül hat gólig jutó Mrsulja újabb találatával 22-17 volt az állás. Az utolsó gólt a hazai csapat szerezte meg, akik végül 23-17-es győzelmükkel tartották otthon a két pontot.

A Vác ellen győztek, Tatabányán azonban vereséget szenvedtek az orosházi kézilabdázók (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az első félidőben jól ment a játék a csapatnak, ám a fordulás után csak öt gólt szereztünk, ami döntőnek bizonyult. De így is jó felkészülés volt ez a találkozó a további feladataink előtt – értékelt az orosháziak vezetőedzője, Ratko Djurkovic.

Sokat nem pihenhetnek, november 11-én ugyanis a Magyar Kupa sorozat harmadik fordulójában, Dabason lépnek pályára. A továbbjutásról döntő egyetlen mérkőzésen a döntetlen is az OFKSE-nek kedvez. Következő bajnokijukat november 22-én játsszák, amikor a Mezőkövesd csapata érkezik az Eötvös-csarnokba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.