- hirdetés -

A diák I-es és a serdülő korosztályú birkózók számára rendeztek országos diákolimpiát az elmúlt napokban. Az Orosházi Birkózó Egyesület összesen kilenc versenyzővel képviseltette magát a két megmérettetésen, Cseh Balázs és Debreczeni Tamás bronzéremmel, Molnár Tibor egy ötödik helyezéssel gazdagodott.

Mozgalmas napok állnak az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzői és edzőik mögött. Még október végén Törökszentmiklóson egy regionális edzőtáborban vettek részt, a csapatból hét versenyző vett részt a foglalkozáson, két edzőjük pedig a szakmai irányításban. Szükség is volt a megfelelő felkészültségre, november 8-án és 9-én országos diákolimpiai küzdelmekben voltak érdekeltek.

Népes diákolimpiai döntő házigazdája volt Szigetszentmiklós Városi Sportcsarnoka, ahol 174 serdülőkorú versenyző vett részt a korosztály szabadfogású viadalán. A birkózók egyesületük mellett iskolájuk színeit is képviselték.

Molnár Tibor az ötödik helyen zárt (Fotó: egyesület)

Az orosházi egyesületet hat versenyzőt (Molnár Tibor, Czikora Dániel, Fekete Bence, Boros Norman, Bakos Ferenc és Debreczeni Tamás) indított, közülük az 57 kilogrammosok közt versenyző Molnár Tibor két győzelemmel kezdte a versenyt, amivel az elődöntőig jutott. Itt a későbbi győztestől vereséget szenvedett, végül az ötödik helyen zárt.

Csapattársa, Debreczeni Tamás a +85 kilogrammosok közt indult szintén két győzelemmel kezdte a küzdelmeket. Az elődöntőig jutott, ahol vereséget szenvedett kaposvári ellenfelétől, így bronzmérkőzés várt rá, melyet sikerült is megnyernie, a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Cseh Balázs ezúttal a dobogó harmadik fokára állhatott fel a diák I-es korosztályban (Fotó: egyesület)

Szintén szabadfogásban döntötték el a diákolimpiai bajnoki címek sorsát a diák I-es korosztály versenyzői, Hajdúszoboszlón. A kiírt tizennégy súlycsoportból nyolcat fővárosi klub birkózói nyert, a maradék hat aranyon négy vidéki klub osztozott. Az OBE itt három versenyzővel (Zsóri Axel, Török Dávid és Cseh Balázs) vett részt. Közülük a 85 kilogrammos mezőnyben birkózó Cseh Balázs az elődöntőig jutott, itt azonban ő is vereséget szenvedett.

A bronzmérkőzést egyértelmű, 10-0-s győzelemmel húzta be, így Debreczeni Tamáshoz hasonlóan szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A versenyzőket Hangya János, Jeszenszky P. László, Kiss István és Sepeczán János készítették fel a küzdelmekre.

Kiemelt képen: Debreczeni Tamás bronzéremmel zárta a diákolimpiát (Fotó: egyesület)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.