- hirdetés -

Kétszáznál is több vendég gyűlt össze a Székács József Evangélikus Iskola idei, már tizennegyedik alkalommal megrendezett Márton Bálján, az intézmény dísztermében. A rendezvény bevételét az elmúlt évekhez hasonlóan idén is jótékony célra fordították.

Idén is a Márton Naphoz legközelebb eső szombaton, jelen esetben november 9-én rendezték meg a Székács József Evangélikus Iskola dísztermében. Az elmúlt évek sikeres rendezvényeihez hasonlóan ezúttal is kétszáznál többen érkeztek. A befolyt összeget idén is jótékony célra fordították, a hátrányos helyzetű gyermekek kirándulásokon, kulturális eseményeken való részvételének támogatása mellett az óvoda udvarának felújítására.

A köszöntések sorát a Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegye esperese, Lázár Zsolt nyitotta, aki örömét fejezte ki, hogy újra részt vehetett az orosházi Márton Bálon.
– Márton napjához az egyházmegyében rengeteg hagyomány kapcsolódik. Fontos és jó alkalmak az ilyenek, ahol együtt lehetünk, de fontos az is, hogy olyan célokat határozzunk meg, melyeket mindenki hasznosnak vél. Az óvoda udvarának felújítása, rendbetétele úgy gondolom, hogy egy ilyen cél, a közösség felemelő, értéket teremtő része – hangsúlyozta.

Nagy Róbert, az iskola igazgatója egyedülálló eseményként jellemezte a Márton Bált, a vendégek mellett köszöntötte a jelen lévő egyházak, intézmények képviselőit, Dávid Zoltán polgármestert, valamint a Székács iskola egykori és jelenlegi pedagógusait.
– Hogy Hamvas Béla gondolataival éljek: A tér és a hely között az a különbség, hogy a térnek száma van, a helynek arca. Örömmel látom, hogy iskolánk ma este az utóbbi kategóriát erősíti – tette hozzá.

Az intézmény szülői munkaközösségének elnöke, Nagyné Miszlai Anita kiemelte, a bál és az ezzel kapcsolatos jótékony cél középpontjában a gyermekek állnak. Legféltettebb kincseik, akikért szülőként és pedagógusként is nagy felelősséggel tartoznak, akiket biztonságban akarnak tudni.

Vajer Tímea óvodavezető örömét fejezte ki, hogy a jótékony cél felébresztette a jó szándékot és a segíteni akarást, ami jóleső érzés a megajándékozottaknak is. Mint mondta, ezzel közös örömnek lehettek részesei. Összesen több, mint 800 ezer forintnyi támogatás gyűlt össze, amely mellett két vállalkozó néhány játszótéri elem megvásárlását is felajánlotta az óvoda számára.

A köszöntések közti időt színvonalas ünnepi programok töltötték ki. Árusné Seres Angelika óvodapedagógus először önállóan, majd az iskola tanulójával, Nagy Lucával közösen adott elő énekes produkciót. A tizedik osztályos Nagy László kártyatrükkökkel szórakoztatta a vendégeket, de a hagyományos, Antali Zoltán által betanított bálindító bécsi keringő sem maradhatott el, ami ezúttal is nagy sikert aratott.

Örödg Endre evangélikus lelkész pohárköszöntőjét követően pedig az ünnepi vacsoráé, a táncé és a mulatásé volt a főszerep, melyet tombolasorsolás is színesített.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.