- hirdetés -

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem diákzenekara érkezett november 8-án a Székács József Evangélikus Iskolába, koncerttel szórakoztatva az intézmény 11-12 osztályos tanulóit és tanáraikat. A vendégek célja a szórakoztatás mellett a teológiai képzések iránti érdeklődés felkeltése volt.

Koncert helyszínévé alakult át november 8-án a Székács József Evangélikus Iskola díszterme, ahova az Evangélikus Hittudományi Egyetem diákzenekara, a Valami Más érkezett. Réz-Nagy Zoltán, az egyetem lelkésze elmondta, az utóbbi években a négy Békés megyei evangélikus gimnáziumokból az utóbbi években kevesebben jelentkeztek az intézmény teológia szakára, így a szórakoztatás mellett a képzést is szerettek volna kicsit népszerűsíteni látogatásukkal.

Alig fél éve alakult meg a diákzenekar, de már több saját dalt írtak (Fotó: Rosta Tibor)

– Az egyház és az egyetem vezetősége úgy látta jónak, hogy ezen különböző látogatásokkal és ugye, ahogy jelen esetben is, koncertekkel változtassunk, bízva abban, hogy többen fognak érdeklődni a lelkészi és a hittanári hivatás iránt. A zenekar mindössze fél évvel ezelőtt alakult, de már most több saját dallal is rendelkeznek, így bízunk benne, hogy elnyerjük vele a diákok tetszését – mesélte Réz-Nagy Zoltán, az egyetem lelkésze.

A koncertet különböző beszámolókkal, történetekkel színesítette a zenekar és Réz-Nagy Zoltán (Fotó: Rosta Tibor)

Elmondta, a Hittudományi Egyetem ötéves teológiaképzésen már régóta nagy hangsúlyt fordítanak a zenére, a zenekar mellett könnyűzenével foglalkozó csoportjaik is vannak. Az előadásra teljesen megtelt a díszterem az intézmény 11-12 osztályos tanulóival és tanáraikkal, majd az Evangélikus iskola lelkésze, Felegyi-Németh Mária konferálta fel a zenekart.

A nagyjából háromnegyed órás műsort a dalok mellett különböző beszámolókkal, személyes történetek elmesélésével színesítette a Valami Más zenekar hétfős csapata és Réz-Nagy Zoltán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.