- hirdetés -

Világszerte 1997 óta ünneplik november 12-én a Szociális Munka Napját, a közösség és a társadalom megbecsülésének jeleként. Orosházán november 8-án, a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor-termében köszöntötték a szociális területen dolgozókat.

Elsőként 2009-ben rendezte meg ünnepi rendezvényét a Szociális Munka Napja alkalmából az Egységes Szociális Központ. Az idei már a tizenegyedik alkalom volt, ezúttal a Platán Idősek Otthona helyett új helyszínen, a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor-termében köszöntötték november 8-án a szociális munkásokat.

Elsőként Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere mondott köszöntőt, melyben kiemelte, milyen sok munka és odafigyelés kell ahhoz, hogy valaki ezen a téren jól teljesítsen, hiszen minden probléma egyedi, nem lehet két embert egyformán kezelni.

– Úgy gondolom, a szociális ellátás egy nagyon fontos dolog a városban és ti ezt kitűnően végzitek. Hálásak vagyunk nektek és szeretnénk az áldozatotokat óvó figyelemmel kísérni – tette hozzá a polgármester.

Dávid Zoltán polgármester köszöntötte a szociális területen dolgozókat (Fotó: Rosta Tibor)

Ezt követően Bogárné Kiss Ildikó az Egységes Szociális Központ igazgatója vette át a szót, aki Böjte Csaba egyik gondolatával kezdte köszöntőjét.
– Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni és meglátja milyen sokan odaállnak mellé – emelte ki köszöntőjében.

Hozzátette, a szociális területen dolgozók életében jelentőségteljes naphoz érkeztek és valóban megtapasztalták, hogy jó cselekedeteik másokra is hatással vannak. Hiszen felelősségük nem csak addig terjed, hogy hittel és alázattal elvégzik a rájuk bízott feladatokat, hanem példát is kell mutatniuk emberségből és elhivatottságból azoknak is, akik nem a szociális ellátórendszerben dolgoznak.

Zenés produkció is színesítette a rendezvényt (Fotó: Rosta Tibor)

– Köszönöm, hogy nap mint nap hittel és meggyőződéssel fáradoztok, hogy a rászorulóknak, legyen az gyermek, felnőtt, időskorú, fogyatékkal élő, hajléktalan, szenvedélybeteg vagy pszichiátriai beteg, az emberi méltóságot tiszteletben tartva adjátok meg a tőletek telhető maximális odafigyelést és támogatást – hangsúlyozta köszöntőjében Bogárné Kiss Ildikó.

Végül ünnepi műsor vette kezdetét, egy félórás koncerttel szórakoztatták vendégeiket, majd az év dolgozója-címeket és az igazgatói elismeréseket is kiosztották.

Év dolgozója elismerések:

Platán Idősek Otthona és Idősek Klubja:
Varga Krisztina, ápoló
Horváthné Asztalos Gabriella, terápiás munkatárs
Kardos Lászlóné, takarító

Főzőkonyha:
Sarkadi-Szabó Renáta, szakács

Műszaki csoport:
Benkő Károly, festő

Ezüst Fenyő Idősek Otthona:
Kiss Józsefné, irányító gondozó

Gyöngyvirág Klub:
Hangyásiné Nagy Edit, terápiás munkatárs

Kisharang Bölcsöde:
Farkas Fanni, kisgyermeknevelő

Vadvirág Esély Klub:
Dr. Dimákné Demeter Krisztina, terápiás munkatárs

Reménység Klub:
Ádám Gáborné, gondozó

Hajléktalan Szálló:
Kun Róbert, segítő

Platán Idősek Otthona és Idősek Klubja – idősek klubja:
Benkőné Földi Katalin, gondozó

Központi Iroda:
Szokolai-Olasz Mónika, szakmai igazgatóhelyettes

Év szakmai koordinátora:
Harmónia és Fordulat Klub:
Szabó Szilvia, szakmai koordinátor

Év telephelye, év közössége cím:
Központi Iroda munkaközössége
A Központi Iroda munkatársai: Bene Lászlóné, Czuczi Attiláné, Csikósné Takács Tímea, Fekete Istvánné, Koncz Karolina, Kósa Mihályné, Ridegné Szikora Anikó, Soós Brigitta, Szabó Hajnalka, Szalkainé Szatmári Marianna

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.