- hirdetés -

A tanulók és a pedagógusok sokat tettek azért, hogy kiérdemelje az intézmény a megtisztelő elismerést, az októberi hónap jelentős része a természetvédelemről szólt.

A Vörösmarty iskola osztályai csatlakoztak a „Világ Legnagyobb Tanórája” elnevezésű programhoz, melyen keresztül megismerhették a gyerekek a fenntartható fejlődést szolgáló globális célokat. Az intézmény 24 osztálya, 540 tanulója vett részt a programokon.

Tompáné Barabás Edit pedagógustól megtudtuk, valamennyi tanulócsoport életkori sajátosságait figyelembe véve tervezték meg az órát a tanítók és a tanárok. A program weboldalán található oktatócsomagok közül a legtöbb osztály a „Biodiverzitás a globális célokért” ötletei közül választott.  Voltak osztályok, amelyek felhívást, beszédet fogalmaztak meg, rajzokat készítettek a fontos tennivalókról.

Kapcsolódtak a tanórák, programok az Állatok Világnapjához is. A diákok, szülők, az iskola munkatársai gyűjtést tartottak a helyi kutyamenhelynek. Volt osztály, amely kutyaházakat készített az árva kutyusoknak, amit remélhetőleg már használnak is a négylábú kedvencek.

A Szikhát Kutyamenhely kis lakóinak összegyűjtött adomány egy része

Több osztály a „Milyen világot szeretnénk 2030-ban” oktatócsomag segítségével, néhány irányított játékon keresztül foglalkozott a globális célok fontosságával. A gyerekek kreatív fantáziájuk segítségével elképzelték, hogy milyennek látják a jövőjüket 2030-ra. Sok jó ötletet, észrevételt tettek a csapatok munkavégzés közben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.