- hirdetés -

Lengyel Napot rendezett november 6-án a Táncsics Mihály Gimnázium. A diákokat és az érdeklődőket többek közt lengyel zene, filmvetítés és Lengyelországról szóló kvízverseny várta. A programok mellett felléptek a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Candy Dance Crew táncosai is.

Az iskola egyik szép hagyománya folytatódott november 6-án a Táncsics Mihály Gimnázium életében. A korábbi Spanyol-, Dán-, Román-, Görög- és Olasz Napokat követően ezúttal Lengyelország bemutatása alkalmából szerveztek programokat a diákoknak.

– Maga a sorozat régebben indult, egy uniós témájú vetélkedősorozatnak volt az előzetes feladata. Ez idővel megszűnt, viszont szerettük volna folytatni a hagyományokat, így került sor korábban a többi országot bemutató napra és a köréjük szervezett programokra, ami ezúttal a Lengyel Nappal folytatódott – nyilatkozta a Táncsics Gimnázium történelem- és földrajz szakos tanára, Seres Erzsébet.

Számos érdekesség várta a diákokat Lengyelországról (Fotó: Rosta Tibor)

Elsőként lengyel zene csendült fel a rádióban, a délelőtt során ezen kívül az ország látnivalóiról szóló filmvetítés, valamint a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola táncosainak bemutatója várta az érdeklődőket. Délután az iskola igazgatója, dr. Blahó János mondott köszöntőt és nyitotta meg a Lengyelországról szóló tablókiállítást.

Ezt a Candy Dance Crew táncosainak bemutatója követte, majd a Mini TörténÉSZ Klub és a Mini Világjárók Klubjának előadássorozata következett az iskola földrajzi előadó termében. A 11.D osztály tanulója, Hajdu Sándor a lengyel-magyar barátságról tartott előadást, míg a 12.D-s Dorogi Tibor egy lengyelországi virtuális Európa-túrát mutatott be.

A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola táncosai is felléptek (Fotó: Rosta Tibor)

Az iskola Lengyel Napját egy, az országról szóló vetélkedő koronázta meg, a program végét jelentő eredményhirdetés előtt ezen kívül egy tradicionális lengyel ételkóstolóra is lehetőségük nyílt a diákoknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.