- hirdetés -

Október végétől ezentúl a Justh Zsigmond Városi Könyvtárból is vihetnek magukkal vászontáskát a kihelyezett kosárból a kikölcsönzött könyveiknek.

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár dolgozóinak elmondásuk szerint a felelősen gondolkodó szervezetekhez vagy magányszemélyekhez hasonlóan kiemelten fontos a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem. Ennek jegyében vezették be október elején a szelektív hulladékgyűjtést az intézmény három részében, míg ezúttal egy szatyorkölcsönzőt találtak ki.

– Az ötletet egy környezettudatos csoportban láttuk, igaz nem könyvtári környezetben. Viszont mivel a könyvtárban is gyakran van igény reklámtáskára a kölcsönzők részéről és mi is támogatjuk a műanyagmentes törekvéseket, így bevezethetőnek, sőt indokoltnak láttuk ezt a szolgáltatást – mesélte Buzai Csaba, az intézmény igazgatója.

Bárki vihet magával vászontáskát a kikölcsönzött könyveknek (Fotó: Justh Zsigmond Városi Könyvtár/Facebook)

A kezdeményezés lényege, hogy bárki vihet magával vászontáskát a kihelyezett kosárból a kikölcsönzött könyveknek, a könyvtár dolgozóinak kérése csupán annyi, hogy tiszta, ép állapotban hozzák vissza.

– A céljainkat erősíti a rendkívül sok pozitív visszajelzés, amit az elmúlt napokban kaptunk mind a szakmai fórumokon (Könyvtárosok Csoportja), mind a saját olvasóink között – tette hozzá Buzai Csaba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.