- hirdetés -

A Gyöngy Patikák Referenciapatika Programja azzal a céllal jött létre, hogy a gyógyszertárait megújítva, a modern vásárlási szokásokhoz igazodó üzleti modellt keltsen életre. A modernizálás első állomásaként az orosházi Csillag Patika került átadásra. (X)

A Gyöngy Patikák Referenciapatika Programjának indulását hosszas kutatómunka előzte meg, mely segítette a szakmai modell alapjainak lefektetését. A változást a vásárlói igények, és a nyugat-európai trendek alapján tartottuk szükségesnek megvalósítani, amit saját, több évtizedes tapasztalatainkkal tökéletesítettünk. – mondta nyitóbeszédében Dr. Lázár Szabolcs, a Patika Management Kft. ügyvezető igazgatója.

Az elsőként megújított Csillag Patika a modernizálás során letisztult patika belsőt és szabad polcokat kapott miközben a Gyöngyre jellemző fehér-kék színek és barátságos hangulat ugyanolyan hangsúlyos maradt, mint amit a vásárlók már megszerettek az elmúlt évek során. Áttekinthetőbben helyezkednek el a vény nélkül megvásárolható termékek, így segítve a betegeket a választásban, a szakgyógyszerészeket pedig a kiszolgálásban. A termékkínálat széles: a klasszikus gyógyszertári terápiás csoportokon és egészségmegőrzéshez kapcsolódó termékeken túl olyan kategóriákkal is találkozhatnak a vásárlók, melyet jellemzően nem gyógyszertárban szoktak beszerezni.

A nyáron megnyitott Csillag Patika az őszi fokozott forgalom során már a megújult designnal várta a betérő vásárlókat, akik láthatóan pozitívan fogadták a megszépült belső teret. Egy vásárló meg is jegyezte, hogy ilyen színvonalú patika még Budapesten a Váci utcában is megállná a helyét.

Háttérinformáció:

A Gyöngy Patikák egy független, hazai gyógyszertárak összefogásából született piacvezető patikakör, melyhez országszerte közel 500 gyógyszertár csatlakozott, így minden negyedik hazai gyógyszertár e patikakör tagja. 2019-ben indított Gyöngy Patikák Referenciapatika Programjával a hálózat patikáinak szerepét kívánja megújítani, és olyan átlátható rendszerben működtetni, ami a változó vásárlói igényekhez megfelelően alkalmazkodik. A Gyöngy Patikák hosszútávú célkitűzései közt szerepel, hogy országos lefedettséget érjenek el az új koncepcióval, és így minél több helyen várják majd modernebb környezettel a vásárlókat.

(X)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.