- hirdetés -

Az online vásárlás a vevő és az eladó számára is előnyös és kényelmes, azonban mindig kellő körültekintéssel kell eljárni. A rendőrség felhívja az állampolgárok figyelmét az online vásárlás veszélyeire.

A rendőrség kéri fogadjuk meg következő tanácsaikat, hogy online vásárlásaink során ne váljunk csalók áldozatává.

A termék megtekintése előtt lehetőség szerint ne utaljunk előre semmilyen összeget. Online vásárlás alkalmával a legmegbízhatóbb megoldás a személyes átvétel, de ha ez nem lehetséges, akkor az utánvétel lehetőségét kérjük.

Utánvétes szállítás esetén mindig nézzünk bele a csomagba fizetés előtt. A vételárat pedig csak abban az esetben egyenlítsük ki, ha előtte meggyőződtünk arról, hogy a csomag a megrendelt terméket a megrendelt minőségben és mennyiségben tartalmazza. A legtöbb futárszolgálatnál már elérhető ez a szolgáltatás, ezt válasszák a vásárlások során.

Megrendelés előtt nézzünk utána az interneten, hogy korábbi vásárlók milyen véleménnyel vannak a hirdetőről. Ha feltűnően alacsony az ára egy terméknek, mindig legyünk gyanakvóak. Átvétel címének megadásakor mindig ellenőrizzük előzetesen, hogy valóban létező cím-e.

A rendőrség kéri, amennyiben minden óvintézkedés ellenére mégis csalás áldozatává válnánk, tegyünk haladéktalanul feljelentést a legközelebbi rendőrkapitányságon!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.