- hirdetés -

Az Orosházi Sakk Egyesület egykori mesterjelölt minősítésű játékosának tiszteletére rendeztek sakkversenyt Orosházán, október 26-án Szilágyi József családjának támogatásával.

A család és a sakk egyesületek képviselői a versenyt megelőzően ismertették részletesen a névadó, Szilágyi József (1931-2016) életútját. Az egykori mesterjelölt játékos a budapesti Vasas sakkszakosztálya után az Orosházi Kinizsi, az OMTK, majd az Orosházi Sakk Egyesület versenyzője volt. Versenyzői kvalitásainak ismertetése követően a játéké volt a főszerep.

Az A csoportban, azaz a felnőtt versenyzők kategóriájában 23-an ültek asztalhoz, a B csoportban, a 18 éven aluli versenyzők kategóriájában összesen heten versenyeztek. A felnőtt kategóriát az igen erős mezőnyben az Orosházi SE versenyzője, dr. Zalai Mihály nyerte 5,5 ponttal aki a szintén 5,5 pontot gyűjtő kecskeméti FIDE mestert, Csala Imrét előzte meg. A harmadik helyet is orosházi versenyző, Bíró István szerezte meg 5 ponttal.

A csoport végeredménye:
1. dr. Zalai Mihály (Orosházi Sakk Egyesület) 5,5 pont
2. Csala Imre (Kecskeméti TLSE) 5,5 pont
3. Bíró István (Orosházi Sakk Egyesület) 5 pont
4. Tamási Zoltán (Orosházi Sakk Egyesület) 5 pont
5. dr. Lovas Dániel (Kecskeméti TLSE) 4,5 pont
6. Kunos Zoltán (Orosházi Sakk Egyesület) 4,5 pont

Az ifjúsági versenyt a Békési TE színeiben induló Polgár Szilvia nyerte 6,5 ponttal. Az orosházi Bakos Csongor 5 pontjával a második helyet szerezte meg, megelőzve a harmadik helyen végző, 4 pontot gyűjtő békéscsabai Bazsó Mátét.

A megmérettetésen különdíjakat is kaptak a versenyzők. A legjobb szenior versenyző címét dr. Lovas Dániel nyerte el, míg az Orosházi SE fiatal tehetsége, Bácsi Kristóf a legjobb 14 éven aluli versenyző díját szerezte meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.