- hirdetés -

Új súlycsoportban, ezúttal a 74 helyett a 70 kilogrammos mezőnyben áll rajthoz az U23-as világbajnokságon Antal Dániel. Az orosházi nevelésű birkózó idén már harmadszor léphet szőnyegre világversenyen a szabadfogású kategóriában.

Hamarosan Budapestre figyel majd a nemzetközi birkózóvilág. A tavaly októberi felnőtt világbajnokság sikeres rendezését követően ezúttal az U23-as korosztály képviselői érkeznek a fővárosba, hogy a Ludovika Arénában döntsék, kik a korosztály legjobbjai.

Az október 28-i nyitónapon a szabadfogású 57, 65, 70, 79 és 97 kilogrammos súlycsoport selejtező mérkőzéseivel indul a világverseny. Mind az öt kategóriában lesz magyar érdekeltség, az egyikben orosházi is.

Az orosházi nevelésű, jelenleg a fővárosi Újpesti TE színeiben birkózó Antal Dániel idén már harmadik világversenyére készül, korábban a felnőtt és az U23-as korcsoportok Európa-bajnokságain mutatkozott be a nemzetközi mezőnyben. A kontinensbajnokságokon eddig összesen három mérkőzést birkózott, valamint számos nemzetközi versenyen kipróbálta magát.

Ezúttal a 70 kilogrammos súlycsoportban lép szőnyegre Antal Dániel (Fotó: Magyar Birkózó Szövetség)

Ezúttal azonban új súlycsoportban indul, az eddig megszokott 74 helyett a 70 kilogrammos súlycsoport 25 fős mezőnyében áll rajthoz. Ebben a kategóriában is erős mezőny gyűlt össze, többek közt az Ázsia-bajnok mongol Jenhtuja és az EB-ezüstérmes lengyel Olenczyn is megtalálható a névsorban, de a tavalyi U23-as EB-győztes ukrán Boruta is rajthoz áll a magyar fővárosban.
– A felkészülés remekül sikerült, jelenleg a tatai olimpiai edzőtáborban készülünk. A világbajnokságig a fogyasztás lesz a legnehezebb, de remélhetőleg jól sikerül és a versenyen is helyt tudok majd állni – nyilatkozta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.