- hirdetés -

Megsokszorozódott szerkesztőségünk létszáma október 18-án, délelőtt. Több mint húsz vörösmartys diák látogatta meg az orosházi média csapatát az iskolájukban rendezett pályaorientációs nap alkalmából.

Záporozó kérdések, jó hangulat, több mint húsz érdeklődő gyermek. Október 18-án megtelt a szerkesztőségünk harmadik osztályosokkal, akik a Vörösmarty Mihály Általános Iskola pályaorientációs napjának keretében érkeztek hozzánk, hogy megismerjék a médiában zajló munkafolyamatokat.

(Fotó: Takács Csaba)

– Ezen a napon igyekszünk megismertetni a gyermekekkel különböző munkaterületeket, szakmákat, hivatásokat. Annak érdekében, hogy mikor a pályaválasztás előtt állnak több ismeretük legyen, mint, amit az iskola falai között adhatunk nekik. Az alsó tagozatos diákok ilyenkor megnézhetnek különböző iskolán kívüli szakmákat, a felsős korosztályhoz pedig az iskolába érkeznek a különböző szakmák képviselői – tudtuk meg, Tóth Margit tanítónőtől.

A gyerekek számára minden érdekes volt, mégis a híradókészítés vonzotta őket legjobban, azon belül is a vágás. A látogatást követően több fiatalnak is felkeltette érdeklődését a média világa, néhányan újságírók, mások inkább operatőrök, de a legtöbben bemondók szeretnének lenni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.