- hirdetés -

Már évek óta visszatérő vendége a Székács József Evangélikus Iskola az Association of Christian Schools International – Europe (közismertebb nevén: ACSI) által szervezett diákvezető konferenciának. Ez idén sem volt másként, az október 2-5. között tartott rendezvénynek a vajtai Zichy-kastély adott otthont.

A résztvevők többek közt plenáris előadásokon, csoportos beszélgetéseken, műhelymunkában vettek részt, a foglalkozások többek közt a keresztyén emberek elköteleződéséről, a rászorulók megsegítéséről, a nehézségek leküzdéséről és isteni elhívásról szóltak. Emellett találkozhattak más nemzetek diákjaival is, akikkel akár életre szóló barátságok is születhettek.

Az idei konferencia minden eddigi méretet meghaladott, a két turnusban lebonyolított eseményre mintegy 460 résztvevő érkezett. A környező országok mellett egészen távolról, például az Egyesült Államokból, Guatemalából és Kirgizisztánból is érkeztek 14-18 év közötti fiatalok a négy napos együttlétre. A lelki tartalom mellett könnyűzene, valamint sport- és játékfoglalkozások várták őket.

A Székács iskolából öt diák (Csizmadia Laura, Nagy Luca, Nagy László, Palacsik János és Szabó Réka) és kísérő tanáruk, Schmittinger Anikó utazott a Fejér megyei kis településre.
– Ámultunk és bámultunk a gyönyörű épület és a gondozott park láttán. Kísérő tanárként és korábbi résztvevőként tudtam, mi vár ránk, az új helyszín azonban számomra is sok-sok izgalmat és titkot rejtett – írta beszámolójában Schmittinger Anikó.

Szeretnék továbbadni diáktársaiknak a konferencián megszerzett tudásukat (Fotó: iskola)

Mindannyian bebizonyították rátermettségüket, közvetlenségüket és nem utolsósorban nyelvtudásukat, hiszen a konferencia munkanyelve az angol volt.
– Nagyon sok új élménnyel, információval lettem gazdagabb. Élvezetes játékokban, beszélgetésekben volt részem, emellett rendkívül sok kedves korombeli diákot ismerhettem meg – nyilatkozta a résztvevő diákok közül Szabó Réka.

Ezt csoporttársai is megerősítették, kiemelve, hogy milyen sokat tanultak az előadásokon. Palacsik Jánoshoz és Csizmadia Laura jövőre csoportvezetőként vesznek részt a konferencián, remélik, hogy ott is át tudják majd adni az idén szerzett tapasztalataikat. Mindannyian egyetértettek abban, hogy kellemes emlékekkel és hasznos tudnivalókkal tértek haza és szeretnék továbbadni diáktársaiknak is a konferencián megszerzett tudásukat és tapasztalataikat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.