- hirdetés -

Az Orosházi eseményeket percről-percre közvetítettük, most pedig írjuk, hogy a kistérség településein mi történt a választás napján, milyen eredmények születtek.

Gádoroson országosan is az egyik legnépesebb mezőny indult a polgármesteri székért és a képviselő-testületi helyekért egyaránt. Bár korábban sokan kiélezett versenyre számítottak, a hét polgármester-jelölt közül végül toronymagasan győzött a függetlenként, de Fidesz-KDNP támogatással induló dr. Szilágyi Tibor, csaknem ötször annyi szavazatot begyűjtve, mint a települést eddig irányító Maronka Lajos. A hat képviselői helyből ötöt szintén az ő csapatának tagjai szereztek meg név szerint: Fekete Tiborné, Herbszt Gergely, Jávorcsik János Dávid, Simondán Vilmos és Varga Balázs. Utóbbi kapta a legtöbb voksot a 33 induló közül. A hatodik képviselő Ribárszki István lett. Így a következő öt évben egy teljesen új testület irányíthatja a községet.

Nagyszénáson a települést sok éve vezető, a Polgári Egyesület Nagyszénásért (PEN) színeiben induló Nyemcsok János győzött, a hat képviselői helyen Biró Gabriella Kata (PEN), Farkas László (PEN), Halmosné dr. Ugró Éva (PEN), Mórocz Tamás János (független), Nagy Attiláné (PEN), Radovics István (PEN) osztozik.

Tótkomlóson dr. Garay Rita korábbi fideszes polgármestert a függetlenként induló Zsura Zoltán váltotta, a nyolc tagú testületnek Bajczer Jánosné (független), Halászné Dani Edit (független), Horváth Zoltán (független), Kovácsné Csiszár Klára (Fidesz-KDNP), Krcsméri Gábor (független), Laukó Zsuzsanna (független), dr. Libor Zsuzsanna (független), és Molnár Gábor Pál (FIDESZ-KDNP) lettek a tagjai.

Mezőkovácsházán szintén független polgármester-jelölt, Csepreghy Elemér József szerezte meg a szavazatok többségét, leváltva a Fidesz-KDNP-s Varga Gusztávot, aki képviselőként is indult és megnyerte választókerületét. Rajta kívül két párttársa, dr. Gyurkó-Rigler Magda és Kálmán András került be a képviselő-testületbe. Öten (Albertus László, Gyömbér Ferenc, Szénási István, Zábrák Istvánné, Zalai Csaba) függetlenként dolgozhatnak a közösségért az elkövetkező öt évben.

Medgyesegyházán is változást hozott a választás, dr. Nagy Béla helyett a Fidesz színeiben induló Kraller József foglalhatja el a polgármesteri széket. A testület összetétele vegyes, Futaki János, a képviselőként is induló dr. Nagy Béla és Nagy Attila függetlenként, Gulyás Sándor és Kotri Gergő az Összefogás A Jövőnkért Egyesület, míg Sütő Mária Márta a Fidesz jelöltjeként jutott be.

Békéssámson település három indulója közül végül a független jelöltként induló Annus István szerezte meg a győzelmet, a szavazatok 55,22 százalékát jelentő 566 vokssal. Csanádapácán a FIDESZ-KDNP jelöltje nyert, Oláh Kálmán a szavazatok 66,74 százalékát (598 szavazatot) gyűjtötte be a közég önkormányzati választásán.

Kardoskúton két független jelöltre adhatták le szavazataikat a választópolgárok, 72,75 százalékos eredménnyel (275 szavazat) Varga Pál lett a község polgármestere. Pusztaföldváron négyen mérettették meg magukat a polgármester-választáson, végül 422 szavazattal (a szavazatok 55,6 százalékával) a FIDESZ-KDNP jelöltje Sonkolyos Szabolcs szerezte meg a győzelmet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.