- hirdetés -

A Székács evangélikus iskola évek óta csatlakozik a három történelmi keresztény egyház szervezésében megvalósuló akcióhoz. A program keretében fiatalok csoportjai országszerte arra szánják három napjukat, hogy másoknak segítsenek.

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervez.

Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért, környezetükért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek.

Az iskola területét is szebbé varázsolják a diákok (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanárai és diákjai évek óta aktív résztvevői a 72 órás akciónak.
– Huszonkét helyszínen vagyunk jelen, mintegy 500 diákot sikerült megmozgatnunk az óvodától egészen a gimnáziumi korosztályig – fogalmazott Deák Péter igazgatóhelyettes.

Mint mondta, több szempontól is megéri a programon részt venni.
– Egyrészt mert segíthetünk többek között a kórházi osztályokon fekvőknek. Az egyik diákcsoportunk az akció keretében épp a Gyermekosztályon mesél az ott fekvőknek – tájékoztatott.

Lelkes fiatalok munkálkodnak az evangélikus templom előtt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Kiemelte, ápolják őseik hagyományát is.
– Diákjaink csoportjai a hősi halottak sírjait, valamint az evangélikus templom kertjét és belsőterét is szebbé teszik. Ezen kívül jelen vagyunk a szentetornyai és medgyesegyházi templomokban, ahol szintén a környezetet ápoljuk. A 72 óra alatt iskolánk területére is gondot fordítunk, illetve a szeretetszolgálat közreműködésével tanulóink rászoruló embereknél jártak kertet rendezni – sorolta Deák Péter.

Mindezek mellett az evangélikus iskolában adománykosarakat is gyűjtöttek, melyek tartalmaznak zöldségeket, gyümölcsöket és tartós élelmiszereket. A közel 30 kosarat rászorulókhoz fogják eljuttatni.
– A gyerekek megtapasztalhatják azt, hogy ha adnak és jót cselekednek teljesebb emberré válhatnak – zárta az interjút az igazgatóhelyettes.

Az eseményt vasárnap hálaadó, teremtésvédelmi istentisztelettel zárják az Orosházi Evangélikus Templomban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.