- hirdetés -

Az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően az Eszperantó és az Arany János utcák közötti útszakaszt újítják fel rövidesen a Luther utcában.

Előző év végén a Luther utca felújítási programjának keretében az utca Dózsa és Csendes, valamint a Csendes és Eszperantó utcák közötti szakaszainak megújítása 550 méter hosszan és 3,8 méter szélességben valósult meg. Ez az utca mintegy kétharmadát jelentette. A város önkormányzata ezt követően a május 31-i határidőnek megfelelően nyújtotta be pályázatát az Eszperantó és Arany János utcák közötti harmadik útszakasz felújításához.

A Csendes és Eszperantó utcák közti szakasz következik (Archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

A felújítás költsége 41 millió forint, ebből 26 millió 689 ezer forintot pályázaton nyert el a város önkormányzata, míg a hiányzó összeget önerőből teszik hozzá. A felújítás a beruházás első szakaszához hasonló elemekből áll. A kivitelezők a meglévő kockakövek bontását és tisztítását, fagyvédő réteg építését, a kövek újrafektetését, szegélyépítést, padkarendezést és árokprofilozást végeznek majd el.

A munkálatok várhatóan a támogatási szerződés aláírását és a közbeszerzési eljárás lebonyolítását követően indulnak meg Orosháza második legrégebbi utcájában.
– Ígéretünkhöz híven tudunk ezzel a jó hírrel szolgálni a Luther utca lakóinak, reményeink szerint rövid időn belül teljes hosszában megújul az utca az ott lakók és arra járók megelégedésére – nyilatkozta Bojtor István alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.