- hirdetés -

A 8. fordulót rendezték a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. Az ULE sokáig győzelemre állt, de a hajrában kiengedte a három pontot a kezéből.

Két csalódott gárda csapott össze szombaton este az ULE sportközpontjában, Gyopároson. Az előző fordulóban mindkét csapat súlyos vereséget szenvedett. Az ULE hazai környezetben kapott ki 8-0-ra a Békéscsaba tartalékjaitól, a vendégek szintén hazai pályán kaptak ki 6-2-re a Szeghalomtól. A kérdés a találkozó előtt az volt, hogy melyik csapat áll talpra a következő fordulóban. A válasz nem egyértelmű, mivel a döntetlen egyik csapatot sem segíti ki, mindenesetre a vendégek a lefújás pillanatában boldogabbaknak tűntek.

Orosházi MTK-ULE – Jamina SE     1 – 1       (1 – 0)

Orosháza, 150 néző. V.: Krajcsovicz Zsolt (László István, Kiss Tibor)

Orosháza: Lévai (Marunák) – Kasuba, Dajcs, Barna (Mazán), Selmeczy – Harangozó, Kukovecz, Simon R., Fehér – Takács, Szabó Á. (Bónus). Edző: Buza Barnabás.

Jamina: Szólik – Szudár, Ulrich (Gál), Bencsik Cs., Kovács I. (Leszkó) – Murvai, Miklya, Kardos, Darányi – Okos, Sebők (Németh). Edző: Pozsár Gábor.

Gólszerzők: Simon (6.) ill. Okos (82.).

Az 5. percben egy mélységi passzt követően Okos állt szemben Lévai kapussal, az orosházi kapuvédő bravúrral mentett. Az ellenakció végén Simon 15 méterről lőtt a hálóba, 1-0. Ezután küzdelmes mezőnyjáték folyt a pályán, igazi helyzet nélkül. A 24. percben Fehér 22 méteres szabadrúgása az oldalhálóban kötött ki. A másik oldalon a 33. percben egy jobboldali beadást követően Sebők lőtt mellé. A 39. percben Takácsot lökték el a kapu előterében, a hazai publikum 11-est követelt a játékvezetőn – hiába.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

A második félidőre a vendégek erőre kaptak, mezőnyfölénybe kerültek. A meccslabdát mégis az ULE hagyta ki. Az 58. percben Takács jobboldali beadását Szabó Áron pörgette közelről a kapusba. A 75. percben Miklya lövését védte Lévai. A 82. percben góllá ért a vendégek enyhe mezőnyfölénye. Okos 18 méterről lőtt kapura, a labda a jobb kapufáról vágódott a hálóba, 1-1.  A 90. perc Simon távoli lövésével zárult. Az ULE sok hibával, pontatlanul játszott, így meg kellett elégednie az egy ponttal.

Buza Barnabás: – Ellentétes félidőket láthattak a nézők. Az első félidőben mi, a másodikban a Jamina játszott fölényben, ezért igazságos a döntetlen.

Az OMTK-ULE október 12-én, 15 órakor Nagyszénáson lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.