- hirdetés -

Az Országos Könyvtári Napok keretében tartottak közönségtalálkozót a Justh Zsigmond városi könyvtárban, október 3-án délután. A vendég nem volt más, mint 2017 legsikeresebb írónője, a főként romantikus és erotikus kategóriában író Borsa Brown.

Sokan nem is tudják, hogy magyar szerző kötetét veszik kezükbe, amikor nekifognak egy Borsa Brown regény elolvasásának. Az írónő két gyermek édesanyja, Vácon él családjával és mielőtt főállásban is az írást választotta volna, egy multicégnél dolgozott. Már gyerekkorában is szerette a könyveket, főleg a versekhez vonzódott. Ez később kiforrta magát, naplók és regények formájában. A névválasztást két gyermeke ihlette. A nagyobbik lánya Bíborka, őt Borcsinak becézik. Innen a BOR. A kisebbik lány pedig Sarolta, ő a SA. A Brown adott volt, a hajszínre utalt.

Az írás mellett kicsit hétköznapjaiba is beavatta az érdeklődőket az írónő(Fotó: Rosta Tibor)

Az első regényét – a Maffia ágyában-t – csak saját szórakoztatására írta szabadidejében, meg sem fordult a fejében, hogy kiadassa. Egy barátnője azonban nem hagyta annyiban a dolgot. Hat évnyi győzködés után végül mégis nyilvánosságra került. Azóta hivatássá vált az írás.
– Reggel ugyanazt csinálom, mint a többi anyuka, intézem a gyerekeket, de aztán nem főzök és mosok, hanem kilenctől négyig dolgozom, mint akárki más. Annyi különbséggel, hogy én otthon vagyok és írok. Sosem tervezek, mindig felnyitom a laptopot és azonnal tudom, mit akarok. Persze befolyásol a lélekállapotom, vagy akár az időjárás is, de határozott elképzeléseim vannak – beszélt arról, hogyan ír.

Minden apró részletet hitelesen és precízen szeretne átadni, ezért a könyveiben megjelenített helyszínekre el is látogatott és nagyon alapos kutatómunkát végzett. A karakter-és stílusjegyei ezért is jellegzetesek és pontosak, alaposan megfigyeli és tanulmányozza az embereket. Így volt ez Londonban, New Yorkban és Szicíliában is.
– Először mindig van egy karakter a fejemben. Az ő jellemét és jellemfejlődését követhetjük aztán végig. Azt vettem észre, hogy az olvasók egy kicsit ódzkodnak a magyar szerzőktől, de nem csak emiatt az álnév. Olyan témákban írok, amihez nem is passzolna egy magyar név. Az „arab”, vagy „maffia” néven ezek sokkal hitelesebbek – tette hozzá Borsa Brown.

Telt házat vonzott 2017 legsikeresebb írónője (Fotó: Rosta Tibor)

A közeljövőben azonban egy egészen új oldalát is megmutatja. Kislányainak tett korábbi ígéretét tartotta be azzal, hogy félrerakta egy kicsit a romantikát és mesekönyvet írt. A mű egyébként már el is készült, és nagy valószínűséggel még karácsony előtt a polcokra kerül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.