- hirdetés -

Baleset megelőzési napon vehetett részt hétfőn a Táncsics Mihály Gimnázium, mintegy háromszáz tanulója. Az elmélet mellett a gyakorlatban is kipróbálhatták magukat.

A Safety Hungary vezetés technikai intézet munkatársai tartottak elméleti előadást az intézmény kollégiumában. Itt olyan dolgokra is felhívták a figyelmet, amelyek a mindennapokban nem igen kerülnek terítékre. (Ilyen volt például annak a bemutatása, hogy egy teherautó visszapillantó tükrének hol van és mekkora a holt tere, ahol a sofőrnek esélye sincs meglátni a motorost.) A gyerekek egy tesztlapot is kitöltöttek az elméleti óra végén, majd következhettek a motorkerékpár szimulátorok.

Ugye, hogy nem is olyan egyszerű…(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Igazából itt láthatták meg, milyen sok dologra kell a motorral közlekedőnek egyszerre figyelni, milyen sok ártatlan helyzetből lehet egy pillanat alatt vészhelyzet.

Mint az egyik instruktor, Szikora Balázs elmondta, ezeket a tréningeket a Közlekedés Tudományi Intézet és az Országos Baleset Megelőzési Bizottsággal közösen rendezik.

– Igyekszünk a gyerekeknek minél nagyobb teret megnyitni a motorozásban, illetve a biztonságos közlekedést tekintve. Ezek a szimulátoros motorozások arra jók, hogy játszva és súlyos következmények nélkül tanulhatnak. Megtapasztalják, hogy a biztonságos motorozás nem abból áll, hogy húzzuk a gázt, de rengeteg dologra kell egyszerre figyelni – emelte ki az instruktor.

Hozzátette: ha csak egy balesetet sikerül megelőzni a szimulátoros gyakorlás hatására, már megérte

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.