- hirdetés -

Színvonalas műsorok és különböző szórakozási lehetőségek várták szeptember 28-án a Rákóczitelepi Falunap vendégeit, a Rákóczitelepi Sportpályán. Az idei már a tizenharmadik alkalom volt, hogy egy kellemes napot töltöttek el közösen.

Az Orosházi Fúvószenekar produkciója vezette fel az idei Rákóczitelepi Falunap programjait, ahol elsőként Kissné Tarján Katalin, a Rákóczitelepi Iskola intézményvezetője köszöntötte a vendégeket. Mint mondta, szeptember 28-a egy jeles nap, ami a szórakozás mellett a hagyományok ápolásával teljesedik ki.
– Ezen gondolatok jegyében rendezte meg tizenhárom évvel ezelőtt iskolai alapítványunk az első falunapot, majd ezt követően a további Rákóczi Fesztiválokat. Az első lépések ugyan kissé tétovák voltak, de az akarat és az elszántság akkor is megvolt, az évek során pedig igyekeztünk tovább bővíteni a lehetőségeket – tette hozzá.

Ezt követően Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, és köszönte meg a rendezvény szervezőinek munkáját. Elmondta, bízik benne, hogy a falunap egy kitűnő alkalom arra, hogy a gyerekek és felnőttek is együtt szórakozzanak, megtalálva a nekik legjobban tetsző elfoglaltságokat.

A polgármestertől Fejes Róbertné alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője vette át a szót, kiemelve, hogy a babona ellenére ezúttal szerencsét hozott a tizenhármas szám és minden adott ahhoz, hogy a vendégek jól szórakozzanak.
– Hatodik alkalommal veszek részt a rendezvényen, ami nagy büszkeséggel tölt el. 2014-ben segítőként kezdtem és azóta is a szívügyemnek tekintem – nyilatkozta.

A köszöntéseket követően az egyéni díjak kiosztása következett, elsőként a Rákóczitelepért Emlékplakettet kapta meg Enyedi Józsefné, egykori óvodapedagógus, aki negyven éven át volt a Bácska utcai óvoda munkatársa.
– Itt születtem, itt élek, mindig is az volt az álmom, hogy óvónő legyek. Nagyon meglepődtem az elismerésen, hiszen én sosem vártam jutalmat, mindenki a mosolyával és a barátságával köszönte meg a munkámat. Nagyon boldog vagyok – mesélte meghatódva.

Köszöntötték Rákóczitelep legidősebb és legfiatalabb lakóját is, előbbi kategóriában Koroszó Mária, utóbbiban Trucz Hanna volt az ünnepelt. Ezután különböző műsorszámok következtek, felléptek az Orosházi Mazsorett- és Táncsport Egyesület tagjai, a rákóczitelepi óvodások, az Ezüst Fenyő Otthon nyugdíjasai, a Semiramis Hastánc Csoport tagjai.

Délután a koncerteké volt a főszerep, elsőként az X-faktor első szériájának ezüstérmese, Takács Nikolas érkezett, majd a Valami Amerikából is ismert Bon Bon, végül pedig a Traubi együttes lépett fel. Az előadásokkal párhuzamosan különböző sportprogramok, például foci és szumóbirkózás várták a látogatókat, de babgulyás is főtt a bográcsokban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.