- hirdetés -

Énekeltek, táncoltak, hangszereken játszottak szeptember 27-én a Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai. Ekkor rendezték az iskola hagyományos Vörösmarty Napját, ahol ezúttal a zene köré szervezték programjaikat.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem maradhatott el a Mihály nap felé közeledve a Vörösmarty Mihály Általános Iskola hagyományos Vörösmarty Napja, melyet először 2001-ben szerveztek névadójuk tiszteletére. Az elmúlt években igyekeztek mindig egy adott alkalomhoz kötni a rendezvényt, ezúttal a zene témakörére esett a választás.

– Volt már korábban reneszánsz napunk, de olyan is, hogy a 25. születésnapját ünneplő számítástechnika tagozat adta a Vörösmarty Nap apropóját. Ma van egy zenei futópályázatunk, így erre a témára esett a választás. Alsó- és felsőtagozatosok egyaránt megtalálhatják a nekik tetsző elfoglaltságokat – nyilatkozta Vargáné Gyömrei Anita, az iskolai diákönkormányzati munkáját segítő pedagógusa.

A futók indulása mellett az udvaron tartott megnyitón Kőszegi Ábel gitáron, Ulrich Noel pedig zongorán játszott, de az iskola egykori tanulója Miszlai Márton is megcsillogtatta énektudását. Ezt követően az osztálytermekben folytatódtak a programok, a diákokat hangszeres próbák és bemutatók, zenefelismerés és közös karaoke várta. Nagy sikere volt a Just Dance játéknak, ahol tánctudásukat mutathatták be a gyerekek.

– Nagyon jól érzem magam, de ez nem volt másként a korábbi Vörösmarty Napokon sem, melyeken részt vettem. A zenei programok érdekesek voltak, sok új információt megtudtam a hangszerekkel kapcsolatban, de nagy kedvencem volt a Just Dance is. Szeretem, hogy ilyenkor mindig van valami újdonság, melynek a részesei lehetünk, ez hiányozni fog nekem, ha elballagunk – mesélte a nyolcadik osztályos Puskely Csenge.

A vidám hangulatú napot az ötödik-hatodik évfolyamosok számára rendezett kispályás labdarúgó bajnokság zárta az intézmény udvarán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.