- hirdetés -

A Magyar Kupa második fordulójában – az előző idényhez hasonlóan – a Kecskeméti NKSE gárdáját fogadják az orosházi női kéziladázók szeptember 26-án.

A Varga József vezette kecskeméti együttes átalakult a 2018/19-es kiíráshoz képest. A távozók között találhatjuk Dajka Bettinát, a kapus Dobó Mónikát, Egervári Petrát, Hárs Adélt, Kemény Dórát és Kocsis Ágnest. Ezzel szemben három érkezőjük volt. Két játékos, Palotás Fanni a Kozármislenyből, míg a balkezes Maláti Dóra a Szeged KKSE-ből tette át a székhelyét Kecskemétre.

Nem is olyan régen, az augusztus végi-szeptember eleji OXXO Kupán testközelből láthattuk a kecskemétieket, akik a várakozásokat alulmúlva csupán a hetedik helyen végeztek a nyolccsapatos felkészülési tornán. Ami még nagyobb meglepetés, hogy két mérkőzés után nulla ponttal állnak az NB I/B keleti csoportjában. Először hazai pályán szenvedtek vereséget a Balmazújváros ellen, majd a legutóbbi fordulóban a Kispest otthonában hagyták a pontokat.

Nincsenek egyszerű helyzetben a kecskemétiek, ezért biztosan komoly erőt fejtenek majd ki, hogy megszerezzék idei első sikerüket és kiharcolják a továbbjutást. Egy évvel ezelőtt sikerült nekik, hiszen pontosan ugyanígy a második fordulóban fogadtuk őket, ahol 29-26-ra győzték le a mieinket.

Mi legutóbb a Ferencváros U19-es együttesét múlta felül az OXXO Energy Orosházi NKC, így magabiztosan várhatják a találkozót, ahol egyértelmű célunk a továbbjutás.

– Nem teszek különbséget a bajnoki, a Magyar Kupa vagy a Liga Kupa-mérkőzések között. Minden sorozatban a lehető legjobb csapatot szeretném a pályára küldeni. Idén jóval bővebb a keretünk, így elképzelhető, hogy most több szerephez jutnak, akiknek az előző bajnokin kevesebb jutott. A találkozó abból a szempontból is szerencsés, hogy a hétvégén nem lesz bajnoki forduló, így nem esünk ki a ritmusból – foglalta össze gondolatait a mérkőzéssel kapcsolatban a klub honlapján Vágó Attila vezetőedző.

Az összecsapás szeptember 26-án, csütörtökön 19 órakor kezdődik az Eötvös-csarnokban. A mérkőzés játékvezetői a Kovács Gergő, Papp Béla lesznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.