- hirdetés -

Véget értek a forró napok, a munka azonban nem áll meg a Szikhát Kutyamenhelyen. Elindult a létesítmény téliesítése.

Az orosházi Szikhát Kutyamenhely már megkezdte a felkészülést a hidegebb hónapokra. Az ősz beköszöntével egyre sűrűbben kell majd megvizsgálni az ebeket, figyelni kell többek közt arra, hogy ki ne hűljenek.

Összesen több, mint 200 állatról van szó és ez a létszám folyamatos, köszönhetően a felelőtlen embereknek. Az egyesület legfőbb teendője az, hogy a menhelyre bekerülő kóbor kutyáknak gazdát találjon, ugyanakkor feladata az is, hogy az ott élő állatoknak a lehetőségekhez képest a legjobb életkörülményeket biztosítsa.

– Az időjárás változása a kutyáknak is megkönnyebbülés. Megfigyeléseink szerint sokkal könnyebben viselik a 0 fok körüli hőmérsékletet, mint a nagy nyári melegeket. Ilyenkor azonban több teendő van a kutyusokkal. Először is azért, mert a kinti kutyák gyorsan kihűlnek, másrészt pedig ebben az időszakban több vitamint és ételt igényel a szervezetük. Éppen ezért igyekszünk minél több és minél jobb minőségű eleséget biztosítani számukra és javítani a közérzetüket. Ha nem javul az állapotuk orvoshoz visszük őket. A célunk, hogy felszedjenek egy kis pluszt télire, így könnyebben átvészelik a következő időszakot és sokkal jobban érzik majd magukat – vázolta megkeresésünkre Pusztai Ilona, a menhely telephelyvezetője.

Hozzátette, közel húsz éves tapasztalataik alapján különösen akkor kell odafigyelni rájuk, ha valami rendellenességet észlelünk, vékonyabbak vagy a szokásosnál inaktívabbak a kutyusok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.