- hirdetés -

Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola iskola-előkészítő és befogadó komplex fejlesztési programja az óvodából iskolába történő átmenet megkönnyítését célzó jó gyakorlat. A Csodavilág már tizenhárom éve működik sikeresen az intézményben.

Az iskolába lépő első osztályos tanulók szeptember első két hetében játékos formában ismerkedtek az iskolai élettel. A tíz nap során a tanítóknak lehetősége nyílt a tanulók képességeinek, készségeinek megismerésére, a program változatos tevékenységei a különböző képességű és fejlettségi szintű tanulók számára is sikerélményt biztosítanak.  

– A sok-sok játék, zenei és kézműves programok, készségfejlesztő foglalkozások célja, hogy elősegítsék az elsősök beilleszkedését, minél hamarabb otthon érezzék magukat új, nagy közösségükben. A pedagógusok mellett a felsőbb évfolyamok tanulói is részt vettek a programok lebonyolításában: báboztak, robotokat irányítottak, hangszerbemutatót tartottak, sportversenyt, vetélkedőket szerveztek a legkisebbeknek. Számos programon a szülőket is aktívan bevontuk a megvalósításba: együtt vásároltak a gyerekekkel a piacon, gyümölcssalátát készítettek, elkísérték őket az óvodába – foglalta össze Bartók Anikó pedagógus.

Ebben az évben is jó hangulatú családi nappal zárult a programsorozat, melyen a gyerekek és felnőttek együtt játszottak, versenyeztek, kötelet húztak, majd közösen elfogyasztották a bográcsokban készült ebédet.

Fotó: Vörösmarty iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.