- hirdetés -

A hazai mezőnyben elért sikerek és a nemzetközi versenyeken való bemutatkozás után újabb feladatok várnak Antal Dánielre. A 23 éves birkózó a német Bundesligában próbál szerencsét, ahol már túl is van egy győztes mérkőzésen. Az SV Mietraching vele is megerősítve az egy osztállyal feljebb kerülést célozta meg a szezon végére.

Gyakran választják a birkózó Bundesliga küzdelmeit a magyar versenyzők, többek közt a Lőrincz-testvérek, Kiss Balázs vagy a közelmúltban visszavonuló Bácsi Péter is megfordult már vendégként német csapatokban. Az orosházi versenyzők körében is népszerű célállomásnak számít Németország, korábban Kránitz Adrián, a tavalyi évben pedig Sepeczán János is kipróbálta magát a ligában.

Antal Dániel az orosházi évek után Újpesten folytatta pályafutását, emellett szeptembertől a Bundesliga küzdelmeiben is részt vesz. A fiatal versenyző az SV Mietrachinghoz szerződött le. A csapat jelenleg a harmadik vonalban szerepel, de egyértelmű céljuk, hogy egy osztállyal feljebb kerüljenek. Erre minden esélyük megvan, a legutóbbi alkalommal is győztesen távoztak a szőnyegről versenyzőik.

A hazai sikerek után ezúttal Németországban birkózik Antal Dániel (Fotó: Facebook)

– Egyenlőre még nem tudnék olyan sok mindent mesélni, de igyekszem gyorsan kiismerni ezt a rendszert. Az eredeti súlyomhoz, a 75 kilogrammhoz képest feljebb toltak, ezúttal a 80-asok között versenyeztem, de jól sikerült, sima győzelmet arattam. A jövő héten ezért ismét 80 kilóban birkózok majd – mesélte.

Elmondta, fontos változtatás a hazai vagy nemzetközi versenyek szabályzatához képest, hogy a technikai győzelemhez nem a szabadfogásban ismert tíz vagy a kötöttfogásban alkalmazott nyolc, hanem tizenöt pontos különbséget kell kialakítani a mérkőzéseken. A német bajnokság küzdelmeiben ráadásul a világversenyeket idézi a nézőszám, rengetegen kíváncsiak a küzdelmekre. Célja, hogy a lehető legjobb tudása szerint birkózzon, hozzásegítve a várva várt feljutáshoz együttesét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.