- hirdetés -

Az 5. fordulót rendezték szeptember 14-én a megyei I. osztályban. Az ULE hazai pályán fogadta a Szarvasi FC csapatát és gólgazdag mérkőzésen vesztett.

Az ULE a remek bajnoki rajt után (Egy győzelem és egy döntetlen – a szerk.) megrekedt, két vereség következett. A vendégek eddigi hullámzó teljesítményéből nem lehet messzemenő következtetést levonni, mindenki tudta, hogy a Szarvas a bajnokság egyik élcsapata, ezt szombat este is bizonyította.

OMTK-ULE 1913 – Szarvasi FC     3 – 5     (1 – 1)

Orosháza, 320 néző, vezette: Tóth I. (Zahorán J., Belanka Zs.).

Orosháza: Lévai – Kasuba, Deli, Dajcs, Szabó N. (Barna) – Harangozó, Kukovecz, Simon R., Fehér (Szabó Á.) – Takács M., Mazán. Edző: Buza Barnabás.

Szarvas: Krnács – Medvegy, Polonszki, Bakró, Szikora (Takács J., Viszkok) – Styecz, Zima, Furár – Kriska (Klimaj), Farkas J., Sindel (Varga I.). Edző: ifj. Somogyi János.

Gólszerző: Takács M. (38., 65.), Mazán (57.), ill. Farkas J. (5.), Sindel (55.), Styecz (61., 63., 78.).

Az 1. percben Kukovecz mélységi átadásával Mazán lépett ki, de a döntő pillanatban elsodorták. Az 5. percben szöglet után Furák lőtte vissza a labdát a hosszú oldalról, amit Farkas estében továbbított közelről a hálóba, 0-1. A 10. percben Harangozó vitte a kapusra a labdát, lövését Krnács védte. A 15. percben Sindel bombáját védte bravúrral Lévai. A 18. percben Farkas csavarta a labdát a bal kapufára. Igazán változatos játékot láthattak a nézők. A 34. percben Zima lépett ki egy labdával, majd 17 méterről a felső kapufát találta el. A 38. percben Takács Márk remek indítás után lőtt a hosszú sarokba, 1-1.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az 50. percben egy kontra végén Styecz lőtt kapura, Lévai védett. Az 55. percben újabb gyors vendég támadás végén Sindel belsőzte közelről a hálóba a labdát, 1-2. Az 57. percben újra egyenlített az ULE, ekkor Mazán tekert a hosszú sarokba, 2-2. A 60. percben talán a meccs fordulópontja volt, ugyanis Takács Márk ígéretes helyzetben lőtt, de a kapus védett. Az ellentámadásból Styecz lőtte ki a hosszú sarkot, 2-3. A 63. percben szerencsés góllal növelte előnyét a Szarvas. Lévai kapus felszabadító rúgása Styeczet találta el, a vendégek csatára könnyedén gurított az üres kapuba, 2-4. A 65. percben a másik oldalon is köszönte a csatár, ekkor Krnács kapus bonyolódott cselezgetésbe, Takács M. elvette a labdát és az üres kapuba lőtt, 3-4. A 78. percben eldőlt a mérkőzés. Egy bal oldalról érkező labdát Styecz lőtte 15 méterről a hálóba, 3-5.

Buza Barnabás: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk. A sok gól is mutatja, hogy jó mérkőzések vannak ebben az osztályban. Sajnos a fordulópontokból most rosszul jöttünk ki, de így kell hozzáállni a következő találkozókhoz is.

Az OMTK-ULE szeptember 21-én Szeghalmon lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.