- hirdetés -

Korosztályos Európa-bajnokságon mérték össze erejüket a magyar válogatott, egyben az orosházi Contact K.T.H.E. kick-boxolói. A fiatalok nem is maradtak adósak a jó teljesítménnyel. Az egyesületnél a mozgalmas nyári időszakot követően sem állt meg az élet, hamarosan bemutató edzésekkel folytatják a szezont.

Nem kevesebb, mint 39 nemzet mérte össze az erejét Győrben az utánpótlás korosztályok számára kiírt kick-box Európa-bajnokságon. A magyar válogatott tagjai sporttörténelmi sikert, hiszen összesen 28 arany, 23 ezüst és 63 bronzéremmel gazdagodtak. A hat küzdelmi szabályrendszer mellett ehhez a formagyakorlatban szereplő versenyzők is hozzájárultak, a 16 induló közt megtalálhattuk az orosházi Contact K.T.H.E. versenyzőit is.

A fiatal sportolóknak nem volt egyszerű dolguk, hiszen ellenfeleik többek közt a világ élvonalába tartozó orosz, ukrán és ír versenyzők voltak. A magyar formagyakorlat esélyei azonban korántsem bizonyultak elhanyagolhatónak, összesen 1 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzérem fémjelezte a befektetett munkát. Kiemelt siker főként a gyermek korosztályban született, ahol orosházi és kondorosi gyerekek állhattak dobogóra.

A formagyakorlati szakág is kitett magáért a korosztályos Európa-bajnokságon (Fotó: egyesület)

Közülük is kiemelkedett Annus Marcell, aki miután megszerezte az Európa-bajnoki címet a kreatív pusztakezes formagyakorlat kategóriájában, a zenés versenyszámban is felállhatott a dobogóra, ezúttal egy ezüstéremmel gazdagodott.

– Marcellen kívül csapattársai, Brebovszky Zoltán, Csuka Kamilla és Szabó Gergely is dicséretet érdemelnek, hiszen több esetben is csak egy hajszál választotta el őket a dobogótól, ami elismerésre méltó – tette hozzá az orosháziak edzője és a Magyar Kick-box Szövetség formagyakorlatokért felelős szövetségi kapitánya, Puravecz Péter.

Részletes eredmények:
Annus Marcell:
kreatív pusztakezes formagyakorlat: Európa-bajnok
zenés pusztakezes formagyakorlat: 2. hely

Szabó Gergely:
kreatív pusztakezes formagyakorlat: 4. hely
zenés pusztakezes formagyakorlat: 4. hely

Csuka Kamilla:
kreatív pusztakezes formagyakorlat: 4. hely
zenés pusztakezes formagyakorlat: 5. hely

Brebovszky Zoltán:
kreatív pusztakezes formagyakorlat: 5. hely
zenés pusztakezes formagyakorlat: 4. hely

Nagyszerű eredményekkel jelentkeztek az orosházi versenyzők (Fotó: egyesület)

A munka nem áll meg, továbbra is keményen edzenek

A hosszú, izzadtságcseppekkel és az EB-t követően a kick-boxolók újult erővel kezdtek dolgozni. Kedden és csütörtökön újra izzik a levegő a GYSZC Kossuth Lajos Szakképző Iskola tornatermében. Megtudtuk, hogy a Contactnál a továbbiakban ezentúl teljesen elkülönítve oktatják a küzdelmi és a formagyakorlati szabályrendszereket.

– Az első nyilvános bemutatónkat szeptember 14-én, Kondoroson, a demonstrációs nap keretein belül tartjuk, míg egy héttel később, szeptember 21-én szombaton, a tótkomlósi főzőversenyen mérhetjük össze erőnket a sportolókkal – mesélte Puravecz Péter.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.