- hirdetés -

Továbbjutott az OMTK-ULE a Békés Megyei Kupa 2. fordulójában.

Az elmúlt szezonban megyei kupadöntőt játszó OMTK-ULE labdarúgó csapata a 2019/20. évi kiírás 2. fordulójában a megyei III. osztályú Végegyháza otthonában lépett pályára.

Végegyháza SE – OMTK-ULE 1913    2 – 7       (0 – 4)

Végegyháza, 80 néző, vezette: Bálint Kata Tünde (Belanka Zs., Czékény R.).

Végegyháza: Németh I. – Földi, Sóki, Németh Sz. (Kusztra), Varga P., Racs, Csatlós, Szakál, Tanner, Józsa (Husvéth), Kintner. Edző: Kintner János.

Orosháza: Marunák – Kasuba, Szabó N., Deli, Selmeczy – Kukovecz, Fehér (Kolozsvári J.) – Barna (Rácz A.), Takács (Lévai), Harangozó, Szabó Á. (Kovács K.). Megbízott edző: Kvasznovszky József.

A lelkesen játszó hazaiak óriási lehetőséghez jutottak a mérkőzés elején. A 8. percben Harangozó könyökén csattant a labda, 11-es! Kintner lövését Marunák elvetődve a kapufára tolta. Két perc múlva büntetett az Orosháza. Takács lépett ki a védők gyűrűjéből és lőtt 6 méterről a hosszú felsőbe, 0-1. A 10. percben Barna mélységi passzát Harangozó vágta 10 méterről a léc alá, 0-2. A 24. percben Fehér jobb oldali beadását Szabó Áron fejelte a hálóba, 0-3. A 45. percben Fehér bal oldali beívelését Szabó Norbert csúsztatta fejjel a kapuba, 0-4.

Megnyugtató orosházi vezetéssel ért véget az első játékrész (Fotó: Betkó T.)

A második játékrészt is góllal kezdte az ULE. A 49. percben Fehér 18 méterről lőtt a hálóba, 0-5. Az 57. percben megfogyatkozott az Orosháza. Deli belépőjét vélte túl szigorúnak a játékvezető hölgy, így tíz főre olvadt csapatunk. Egy perccel később – hogy a hazai publikum ismét üdvrivalgásba törhessen ki – újabb büntetőt kapott a Végegyháza. Újfent Harangozó kezén csattant a labda, ami egyik esetben sem volt szándékos, de a szabály az szabály. Csatlós higgadtan az ellenkező sarokba gurította a labdát, 1-5. A 67. percben Takács átadását Szabó Áron átvette, majd a kapust is kicselezve gurított a hálóba, 1-6. A 78. percben Csatlós szöglet után fejelt a hálóba, 2-6. A 87. percben Harangozó 18 méteres lövése vágódott a kapuba, 2-7.

Kvasznovszky József: – A mérkőzés kezdetétől magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és meggyőző játékkal jutottunk tovább.

Az OMTK-ULE 1913 csapata szeptember 7-én a Gyulai Termál otthonában lép pályára a megyei I. osztályú bajnokság 4. fordulójában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.