- hirdetés -

Sajtótájékoztató keretein belül mutatta be önkormányzati képviselőjelöltjeit a Jobbik, a Demokratikus Koalíció, a Momentum és a Mindenki Magyarországa által támogatott Közösen Orosháza Városért szervezet. Orosháza mind a tíz körzetében indítanak jelöltet az októberi önkormányzati választáson.

A szeptember 4-i sajtótájékoztató elején dr. Szabó Ervin, a Közösen Orosháza Városért polgármester-jelöltje elmondta, hogy még márciusban Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője jelentette be, hogy a városban megszületett az összefogás, melynek célja a változás.

Fotó: Rosta Tibor

– A Közösen Orosháza Városért három párt – a Jobbik, a Demokratikus Koalíció, illetve a Momentum – egységben hozta létre. Bejelenthetem, hogy a város mind a tíz választókerületében jelöltet állítottunk. A szükséges számú ajánlást összegyűjtöttük és leadtuk, ezzel számunkra is elkezdődik a kampány – fogalmazott a polgármester-jelölt hozzátéve az itt élők többsége változásra és ellenzéki összefogásra vágyik.

Ezután bemutatta az általuk indított jelölteket:

Az 1-es számú választókerületben: Raffai János,
a 2-es számú választókerületben Bodóczy András,
a 3-as számú választókerületben Kovács Lajos,
a 4-es számú választókerületben K. Tóth László,
az 5-ös számú választókerületben Sebők Éva,
a 6-os számú választókerületben Lénárt Zoltán,
a 7-es számú választókerületben Benyó István,
a 8-as számú választókerületben Papp Róbert,
a 9-es számú választókerületben Németh Sándor,
a 10-es számú választókerületben Márkus Antal.

Dr. Szabó Ervintől megtudtuk, hogy a minden korosztályt és társadalmi réteget érintő programjukról szándékosan nem beszélt, de hamarosan újabb sajtótájékoztatón ezt is a nyilvánosságra hozzák.

Az MSZP nem vesz részt az összefogásban

Ahogy írtuk korábban Fetser János, szocialista polgármester-jelölt kompromisszumot ajánlott. Abban az esetben visszalép, ha az 5-ös, a 7-es és a 8-as választókerületben az általuk javasolt személy lenne az egyetlen ellenzéki jelölt. Kérdésünkre ezzel kapcsolatban Szabó Ervin úgy nyilatkozott, hogy a Közösen Orosháza Városért összefogásban nem vesznek részt Fetser Jánosék.

Ide kattintva az összes októberi választással kapcsolatos cikkünket megtalálja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.