- hirdetés -

A szombat esti koncerttel hetedik évadának végére ért a nagysikerű orosházi kezdeményezés, a ViharsaRock Fesztivál.

Az orosházi Vízió együttes kezdte az idei programot és a Tunyó Emlékzenekar fellépése zárta. Mihály Zoltánt, a szervező Rock Klub vezetőjét a sorozat összeállítóját kértük egy kis visszatekintésre, összegzésre.

A klubelnök, főszervező elmondta, hogy nagy örömükre folytatódott a ViharsaRock Fesztivál népszerűségének növekedése.
– Az idei koncertsorozatban kisebb költségvetésből kellett gazdálkodnunk, mint tavaly. Nem is tudtunk nagy, ún. húzónevet hozni, mégis állíthatom, hogy a zenei színvonalban, nem maradtunk el az előző évek nívójától, sőt. A Koncertek fogadtatása már az elejétől, a Rock Klub kisszínpadán tartott buliktól kezdve nagyon pozitív volt, és többen is hallgatták, mint eddig – kezdte az összefoglalást Mihály Zoltán.

A fesztivál kétség kívül legnagyobb bulija a Sirokkó együttes 45. szülinapjának alkalmából rendezett két és fél órás koncert volt. Kezdetben ezt is a kisszínpadra tervezték, de a közönség részéről érkezett kívánság szerint ennek a főtéren volt a helye.

A Sirokkó szülinapi buliján Dávid Zoltán polgármester köszöntötte a zenekart és a rajongókat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A rendezvénytéren jóval nagyobb összegbe kerül egy koncert és erre már nem tudtunk vállalkozni. Szerencsére a PMK szervező csapata segédkezet nyújtott és összekapcsolódva az Orosházi Nyár rendezvénysorozatával nagyszínpadra kerülhetett a buli. Igen, itt a buli a jó kifejezés, mert nem egy hagyományos koncert volt ez, gondoljunk csak a tortára, vagy az ingyen sörre, hanem a zenekar és a mintegy ezer fős rajongótábor közös szülinapi bulija – teszi hozzá a fő szervező.

A sorozat következő állomása – ugyancsak a rendezvénytéri színpadon – valamint a Rock Klubban tartott záróbuli szintén nagy látogatottság és siker mellet zajlott, mutatva, hogy Orosházán igenis van igény a minőségi élő zenére. A szervezők már a következő, a nyolcadik fesztivál szervezését is megkezdték.

A záróbuli is mutatta, van igény a minőségi élő zenére (Fotó: Rosta Tibor)

– Először is le szeretnénk védetni a ViharsaRock Fesztivál nevet. Nagyobb lehetőséget biztosítana számunkra és a városnak is hasznos lehetne, ha öt-hat koncertet sikerülne tartani a rendezvénytéri színpadon. Akár a turizmus szempontjából is fejlődést jelenthetne. Tárgyalásban vagyunk négy, igazi nagynevű csapattal, akik közül remélem sikerül valamelyikükkel megegyeznünk. A Nazareth név, vagy a Girlschool, az első női rockbanda neve gondolom sokaknak mond valamit, de mellettük még szerepelnek a tervek közt Takáts Tamás DBB, Deák Bill Gyula, Tűzkerék, hogy többet ne mondjak. Nagy öröm, hogy a zenekarok jelentkeznek és adják tovább egymásnak a klub nevét – mondja büszkén Mihály Zoltán.

Jelen állás szerint tehát a ViharsaRock Fesztivál élt, él és élni fog. A rockrajongók minden esetre már várják a következőt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.