Rossz hír a családoknak – Mélyponton a forint

- hirdetés -

A tegnapi napon 331 forintba került egy euró. Ez negatív rekord. Soha nem volt még ilyen gyenge a fizetőeszköz. Ez mindenki számára nehézségeket jelent. A külföldről vásárlóknak, a külföldre utazóknak és azoknak, akiknek meglévő devizahitelük van.

Többek közt a repülőjegyárakra is kihatással lehet a forint gyengülése, de a saját szervezésben történő utazás is drágábbá válhat. Az utazási irodák jó előre megkötik szerződéseiket és az ilyen ajánlatok esetén csak később jelentkezik a gyenge forint hatása. Költőpénzből is többet kell vinniük és a külföldi tankolás is egyértelműen drágább lesz azoknak, akik a közeljövőben indulnak útnak.

A külföldi webshopokról sem most a legcélszerűbb rendelni, hiszen az onnan importált áruk is drágábbak lehetnek. Az olyan termékek, melyeket Magyarországon termelnek, tarthatják az árat, viszont általában az ezek gyártásához szükséges eszközök valamelyike biztosan külföldről származik.

A devizahitelesek törlesztőrészlete az árfolyam függvényében azonnal változik. Ez azt jelenti, hogy forintban magasabb törlesztőt kell fizetniük azoknak, akiknek euró hitele van. A frankhiteleseknél is hasonló a helyzet, hiszen a forint jelenleg minden nagyobb devizához képest zuhan.

Persze jól járhatnak és versenyelőnyre tehetnek szert azok a cégek és vállalkozások is, akik külföldre szállítanak, hiszen a külföldiek ugyanannyi euróval több terméket vásárolhatnak forintban. Azok sem panaszkodhatnak, akik külföldön dolgoznak és ezért nem forintban kapják a fizetésüket. Ők most többet költhetnek a hazai szupermarketekben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.