- hirdetés -

Az Orosházi Járási Ügyészség ismét a letartóztatását kezdeményezte annak a 27 éves férfinak, aki ellen kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás. Miután szabadult megfenyegette az egyik ellene tanúskodó nőt.

A férfit még tavaly május 17-én fogta el a rendőrség, amikor egy orosházi benzinkúton közel 50 gramm marihuánát adott el az egyik vevőjének. Az elfogáskor a férfi gépkocsijában, majd a házkutatás során lakásában összesen szintén 50 gramm körüli marihuánát foglaltak le a nyomozók, amelyből maga is fogyasztott, amit a szakértői vizsgálatok kimutattak. A nyomozás során több személyt is felderítettek, akiknek a férfi kábítószert értékesített – írja közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

A férfi 2018 májusa és 2019 májusa 16-a között letartóztatásban volt, ezután a férfi megpróbálta felkutatni az eljárás során rá nézve terhelő vallomást tett tanúkat, egyiküket a befolyásolás többféle eszközével – így magánéleti kecsegtetést és fenyegetést is alkalmazva – vallomása visszavonására vette rá. A kényszerített nő a rendőrségnek küldött valótlan tartalmú levelében a férfira tett korábbi terhelő vallomását visszavonta.

A férfi ellen hatósági eljárásban kényszerítés miatt büntetőeljárás indult és ismét letartóztatták, hiszen fennáll a veszélye annak is, hogy az ügyben már kihallgatott további tanúkat is megpróbálná vallomásaik visszavonására, megváltoztatására rábírni.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványát megalapozottnak találta, és a férfi letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.