- hirdetés -

Méhek és darazsak. A nyár egyik legnagyobb veszélyforrása felnőttek és gyerekek számára egyaránt. Bárhol és bármikor találkozhatunk velük. Akár egy strandolás alkalmával, akár egy délutáni szabad ég alatt töltött sziesztázás során. Csípéseik az allergiás reakciók mellett egyéb kellemetlenségeket is okozhatnak. Íme néhány praktika a távol tartásukra.

Ugyan a méhek csak egyszer tudják megcsípni az embert, a darazsak többször is képesek erre egymás után. Utóbbiak főszezonja az augusztusi és a szeptemberi hónapokra tehető. Elég csak egy kósza legyintés a levegőbe, vagy egy hirtelen mozdulat, ők máris fenyegetésként kezelik ezt és azonnal védekezőreakcióba kezdenek.

Mint tudjuk, a vízre, gyümölcsökre, édes illatokra azonnal „harapnak” és már el is lepik az adott területet. Hogy ne zavarják a pihenésünket, egy jó praktika lehet a szegfűszeget és a citromot alkalmazni. Ezen két dolog egyvelegét a darázs ugyanis elviselhetetlennek tartja.

Nem kedvelik továbbá az erős, keserű szagokat sem, mint például a kávé jellegzetes, karakteres illatát. Meggyújthatjuk a kávézaccot is amely szintén ugyanazt az eredményt hozza. Garantáltan nem marad a közelben egyetlen darázs sem.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.