- hirdetés -

A 7. ViharsaRock Fesztivál soron következő hétvégi állomásán a város főterén mutatkozott be szombat este két zenekar az orosházi közönségnek.

Elsőként a szentesi Same Old Story zenekar lépett fel, melyről tudni kell hogy tagjainak fele a Karib-tengeren zenél különféle luxushajókon már évek óta. Most hazatérve csatlakozott hozzájuk a zenekar másik, itthon dolgozó része. A csapat már többször járt a Rock Klubban, mindig jó hangulatú bulikat produkáltak. Műsorukban hallható volt Led Zeppelin, Santana, Doors, Bob Dylan. Meglepetéssel is szolgáltak, vendégzenészeket is hoztak, akik között volt a Floridában megismert James „Jimmy” Darfus is, aki mint zeneszerző csatlakozott a csoporthoz és itt Orosházán énekelt is több dalban. A Same Old Story ezen az estén mutatta be először élőben két saját szerzeményét, melyek a hamarosan megjelenő lemezükön is rajta lesznek. A zenekar nagyon jó bemelegítést csinált az est második fellépőjének.

A Bluesberry Band egy újabb stílus kiváló képviselőjeként mutatkozott be a főtéri koncerten.

A zenekar Veszprémből érkezett és hatalmas sikert aratott. Az alapjában rhythm and blues zenét játszó kilencfős zenekar igen változatos zenével rukkolt elő. A soulzenét Wilson Pickett és az Average White Band dalainak átiratai, a jazzt Ray Charles örökzöldje az „I Got A Woman” képviselte. A meglehetősen széles zenei skálán mozgó Bluesberry a rock olyan nagyságainak dalait is remek érzékkel dolgozta át mint Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Bad Company. A bluest főleg a mai amerikai elektromos blues legjobbjainak, Buddy Guy-nak, John Mayer-nek átiratai képviselték.

Az együttes játékán minden pillanatban érezni lehetett az összeforrott, kitisztult összhangzást, ami tömény zenei élvezetet nyújtott a közönség azon részének is, mely nem kifejezetten rajongója a rhythm and blues zenének. A Bluesberry azt mutatta meg mintegy másfél órás műsorában, hogyan kell nemzetközi szinten hozni egy produkciót ebben a műfajban. A zenekar fúvós-szekciója kiemelkedő teljesítményt nyújtva színesítette a dalokat, műsoruk végén pedig elhangzott az egykori Creedence Clearwater zenekartól megismert, majd Tina Turner által világslágerré vált Proud Mary Bluesberry-s változata. A zenekar minden tagja rendkívül képzett zenész, és egészen magas színvonalon játszottak, nem is véletlen hogy nagyon sokat játszanak külföldön, főként blues és jazzfesztiválokon.

A ViharsaRock Fesztivál szervezői ismertették hogy a rendezvénysorozat idei utolsó előadása augusztus 31-én lesz a Rock Klubban, ahol Tunyogi Péter (P.Mobil, P.Box, TRB..) a fiatalon elhunyt énekes emlékére fellép a Tunyó Emlékzenekar.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.