- hirdetés -

Hatalmas amerikai autókat csodálhatott meg az elmúlt napokban, aki jó időpontban látogatott ki az Alföld-Gyöngye hotelhez.

Mint Baráth Mihálytól, a találkozó szervezőjétől megtudtuk, a Magyar Cadillac Klub minden évben megszervez egy nyári közös túrát, melynek során az ország más-más tájaira vezet az útjuk. Az idén Békés megyére esett a választás. Támaszpontként Orosházát választották, ahonnan csillagtúra szerűen kirándultak és tekintették meg a megye nevezetességeit. Szarvas, Kondoros, Békésszentandrás, Mezőhegyes és Orosháza voltak a fő állomások.

Az amerikai autók közt nem csak Cadillac-eket láthattunk (Fotó: Dancsó József)

A Cadillac, 1902-es indulás óta mindig is az amerikai autógyártás zászlóshajója volt. Számtalan olyan technikai megoldás, találmány fűződik a nevéhez, melyet a világ autógyártása is átvett. A Cadillac Klub elnöke Kuti Géza elmondta, hogy az öt évvel ezelőtt megalakult klubbal szerették volna a márka magyarországi rajongóit összehozni. Nem csak a Cadillac, de több nagy amerikai gyár autóival is csatlakoztak rajongók, így városunkban is láthattunk Thunderbirdöt, Lincolnt, Chevrolet Impalát is a névadó márka mellett.

– Annak idején sokszor jártam hivatalból Orosházán, de magánemberként most először. Nagyon jól éreztük itt magunkat. Nagyszerű szervezés, jó programok, remek szállás, csodás környezet, a pont az i-re pedig a mai gyopárosi fürdőzés. Soha rosszabbat – teszi hozzá a klubelnök.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.