- hirdetés -

A derült éjszakát követően hétfőn sok lesz a napsütés, csupán északnyugaton képződhet kicsivel több gomolyfelhő. Hőségre készüljünk, akár 35 fok is lehet.

Hétfőn sok napsütésre, kánikulára, csapadékmentes időre számíthatunk, csupán északnyugaton növekedhet meg délután kissé a felhőzet, de csapadék ezekből sem várható. A nyugati határvidék fölé délután, este egy-egy zápor, zivatar besodródhat. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 20 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken 9, 12 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 30 és 35 fok között valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint nem lesz front térségünkben. A melegedésre érzékenyek körében viszont előfordulhat migrén, fejfájás, fáradékonyság, tompaság, dekoncentráltság, illetve a keringési rendszer megbetegedéseivel küszködők vérnyomáspanaszokat, rosszullétet is tapasztalhatnak. A napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között erős, nagyon erős lesz, óvjuk bőrünket, fogyasszunk megfelelő mennyiségű alkoholmentes folyadékot, szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

(Kiemelt kép: népszava.hu)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.