- hirdetés -

Összesen negyven gyermek, köztük hét határon túli nyaralt a Rotary idei táborában, amelynek a Gellértegyházi Szabadidős Történelmi Emlékpark adott otthont. A megyei portál beszámolója szerint a cél most is az volt, hogy a jó tanuló, de nehéz körülmények között élő orosházi gyerekek eltöltsenek egy élményekkel teli hetet.

– A Rotary Club Orosháza immár a kilencedik gyerektáborát szervezte, ez volt a második alkalom, hogy erdélyi gyerekek is érkeztek. Orosházáról harminchárom kisdiákot javasoltak a pedagógusok, a határon átívelő kapcsolatnak köszönhetően pedig a Rotary Club Szamosújvár tagjai az erdélyi Szék faluból hoztak hét gyermeket – mondta el Mák Imre.

A tábor vezetője hangsúlyozta, az elmúlt évekhez hasonlóan a költségeket most is a februári jótékonysági bál bevételéből fedezték, emellett pedig több magánszemély és vállalkozó segített akár anyagilag, akár személyes részvétellel.

A színes elfoglaltságok között szerepelt közlekedésbiztonsági tájékoztató Kis Rozália rendőr főhadnaggyal, ezt csoportos játékok követték, de volt olyan nap is, ami a testmozgást helyezte a középpontba. Gellértegyházáról gyalog ment át a csapat Gyopárosra, hogy aztán strandolással pihenték ki a sétát.

Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesület önkéntesei is kivették a részüket a tábori programokból, segítségükkel kézműves foglalkozásokon vettek részt a gyerekek, betekintést nyertek a méhészkedésbe, mézeskalácsot készítettek, íjászkodtak, sőt sütöttek-főztek. Szarvasi kirándulás is várta a résztvevőket, megnézték a Mini Magyarország makettparkot, sétahajóztak majd a Körösvölgyi Látogatóközpont és Vadaspark kiállításaival és lakóival ismerkedtek meg.

A tábort vetélkedő, valamint a szülőkkel közös tábortűz és szalonnasütés zárta.

(Kiemelt kép: Békés Megyei Hírportál)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.