- hirdetés -

Győzelemmel kezdte az új szezont az OMTK-ULE 1913 labdarúgó csapata.

Ismét pattog a labda a Békés megyei labdarúgó bajnokság I. osztályában. Az 1. fordulóban az Orosháza a Bcs. Jaminához látogatott péntek délután. A találkozó előtt mindkét tréner optimistán várta a mérkőzést, hiszen az előző bajnokságban közel azonos játékerőt képviseltek a felek. Buza Barnabás a jó helyzetkihasználásban látta a mérkőzés előtt a siker kulcsát, ami tökéletesen beigazolódott. Egyenlő erők küzdelmében mindkét csapat több helyzetet dolgozott ki, kettő lehetőséget az ULE kihasznált és megnyerte a mérkőzést.

Jamina SE – Orosházi MTK-ULE       0 – 2       (0 – 2)

Békéscsaba, 160 néző. V.: Fekete Zoltán (Jakab József, Németh Balázs)

Jamina: Szólik – Horváth Milán, Ulrich, Bencsik Cs., Sebők (Gál), – Murvai, Miklya, Kardos, Darányi (Leszkó) – Okos, Németh T. (Szudár). Edző: Pozsár Gábor.

Orosháza: Marunák – Kasuba, Dajcs, Kukovecz (Németh G.), Selmeczy (Szabó Á.) – Harangozó (Horváth M.), Simon R., Fehér – Takács, Mazán, Bónus (Kocsis K.). Edző: Buza Barnabás.

Gólszerző: Takács (8.), Mazán (27.).

Élénk iramban kezdődött a találkozó. A 3. percben a hazaiak részéről Németh T. néhány lépés után lőtt 20 méterről fölé. A másik oldalon Fehér 25 méteres szabadrúgását tenyerelte szögletre a hazai portás. A 7. percben ziccert rontott a Jamina. Sebők fejese a kapufán csattant, a kipattanót Okos belsőzte fölé. Az ellentámadásból gólt szerzett az ULE. A 8. percben Takács tört lendületesen kapura és 8 méterről a léc alá vágta a labdát, 0-1. A 22. percben Fehér 28 méteres szabadrúgása a keresztlécen csattant. A 27. percben megduplázta előnyét az Orosháza. Takács jobb oldali beadását Kasuba tovább tette és Mazán 6 méterről lőtt a hálóba, 0-2. A 35. percben szépítési alkalmat szalasztott el a Jamina. Okos előre ívelt szabadrúgását Ulrich az ötös sarkáról lőtte az égbe. A 37. percben a Marunákról kipattanó labdát Gál közelről lőtte fölé. A 42. percben Miklya távoli lövését védte elvetődve Marunák.

A 62. percben Mazán 26 méteres lövése a felső kapufán csattant. Az utolsó 30 percben a vendégek okosan lassították a játékot, a Jamina az idő múlásával egyre idegesebben szőtte támadásait, amibe rendre hiba csúszott.

Buza Barnabás: – Legfontosabb számunkra a három pont megszerzése volt. Remek első félidőnknek köszönhetően ezt sikerült megvalósítanunk, amiért nagyon boldogok vagyunk.

Pozsár Gábor: – Gratulálok az Orosházának! Bőven voltak helyzeteink, amivel jobb eredményt is el tudtunk volna érni. Nem lehet szó nélkül elmenni a tény mellett, hogy a játékvezető és asszisztense több évig Orosházán futballozott, sőt, az egyik asszisztenst rokoni szálak fűzik az egyik vendég játékoshoz.

A mérkőzést megtekintette a Békéscsaba és az Újpest egykori labdarúgója, Zielbauer Miksa is.
– Két fiatal csapat találkozóján jó mérkőzést láthattunk. Több helyzet adódott mindkét oldalon, amit a Jamina rendre elpuskázott, míg a vendégek kettőt értékesítettek. Összességében Jamina szurkolóként elismerem, ma az Orosháza rászolgált a győzelemre – vélekedett az egykori klasszis.

A nap másik mérkőzésén: Nagyszénás SE – Bcs. 1912 Előre II. 3 – 3

Az OMTK-ULE augusztus 24-én a bajnokság 2. fordulójában a Nagyszénást fogadja 17.30 órakor a Gyopárosi Sportcentrumban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.