- hirdetés -

A Rock Klub udvarán gyűltek össze augusztus 3-án este a rock- és blueszene orosházi rajongói a 2019-es Viharsarock Fesztivál kezdetére. Idén az orosházi Vízió és a Metallica számokat feldolgozó szegedi Metallicum együttesek koncertjeivel kezdődött a rendezvénysorozat.

2013-ban rendezte meg első Viharsarock fesztiválját az Orosházi Rock és Blues Egyesület, kezdetben még a jelenlegitől eltérő szisztéma szerint, egy hétvégére érkezett nagyjából 5-8 zenekar, hogy szórakoztassa a közönséget. Idővel ezen változtattak, a fesztivál több hétvégés rendezvénnyé bővült augusztusban.
– A klub nevéhez méltón a rock- és blueszenét játszó egyesületeket hívtuk meg idén is koncertezni, akár Orosházáról, akár más városokból. A jazz sem idegen tőlünk, abban a műfajban inkább a téli klubkoncertekhez hívunk előadókat – mondta el Mihály Zoltán, klubvezető.

Az idén már 35. születésnapját ünneplő orosházi Vízió együttes kezdte meg a fesztivál koncertjeinek sorozatát. A résztvevők elmondása szerint garantált volt a jó szórakozás, hiszen kellemes és jó zenével ajándékozta meg őket az együttes. Ezt követően a szegedi Metallicum zenekar a világhírű Metallica együttes legismertebb dalaival szórakoztatta a klub udvarán összegyűlt érdeklődőket.

A fellépések augusztus 10-én folytatódnak (Néma Revolverek és Burning Hate Heroes koncertekkel), majd 23-án és 24-én a főtéren zenélnek a klub által meghívott előadók. Augusztus 23-án tartja születésnapi koncertjét a 45 éves Sirokkó zenekar, melynek összes egykori és jelenlegi tagja áll újra össze, hogy egy jót zenéljenek. Egy nappal később a Bluesberry és a Same Old Story várja a zenekedvelőket.

A 7. Viharsarock Fesztivál augusztus 31-én zárul, a P Mobil egykori énekesének, Tunyogi Péternek a tiszteletére szerveződött Tunyó Emlékzenekar koncertjével.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.