- hirdetés -

Szülőkkel, babákkal, érdeklődőkkel telt meg augusztus 2-án reggel a Petőfi Művelődési Központ Zomba-terme. Az Orosházi Kórház védőnői szolgálata egy előadásokkal egybekötött ünnepséget szervezett a vendégeknek az Anyatejes Táplálás Világnapja alkalmából.

Izgatott csöppségek és szüleik érkeztek a Petőfi Művelődési Központba augusztus 2-án, hogy együtt ünnepeljék az eredetileg augusztus 1-én 1992 óta tartott Anyatejes Táplálás Világnapját. Az Orosházi Kórház védőnői szolgálatának eseményén először Dávid Zoltán, polgármester köszöntötte az egybegyűlteket.

– Nagyon örülök neki, hogy Orosházán is beszélünk arról, hogy mennyire fontos a csecsemők egészséges, lehetőleg anyatejjel történő táplálása. Azt gondolom, hogy ez a család dolga és nagyon fontos a kisgyermekes édesanyák támogatása. Biztatom az anyukákat, hogy kérdezzenek bátran, kérjenek segítséget a párjuktól, a családtagoktól és a védőnőktől, éljék meg az anyaság csodás pillanatait és ami a legfontosabb: boldog anyukák akarjanak lenni, ne pedig tökéletesek – hangsúlyozta a polgármester.

Hozzátette, köszönet illeti az orosházi védőnőket elhivatott és alázatos munkájuk miatt, mellyel a családokat segítik az egészségügyi alapellátás részeként. A kismamás és kisgyermekes anyukák így minden segítséget megkapnak a védőnői szolgálattól, mely 2015-től a kórház szakrendelésén található meg.

Dávid Zoltán köszöntője után dr. Kováts Anikó házi gyermekorvos, az Orosházi Kórház gyermekosztályának főorvosa nyitotta meg a Természetesen anyatejjel nevet viselő rendezvényt. Mint mondta, bízik abban, hogy a hasonló kezdeményezéseknek köszönhetően a világnap üzenete is több emberhez jut majd el. Fontos tudnivalókat is elmondott az anyatejes táplálás előnyeiről, többek közt az immunrendszert erősítő és krónikus megbetegedések kialakulását csökkentő hatását.

A köszöntéseket követően figyelemfelkeltő és ismeretterjesztő előadásokkal folytatódott a program, többek közt a gyermekkori balesetek megelőzéséről és ellátásáról hallhattak érdekességeket a látogatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.