- hirdetés -

A nyár első felében sem tétlenkedett a Székács József evangélikus iskola cserkészcsapata. A mozgalom új tagjai már letették ígéretüket és fogadalmukat, a nyárra szervezett kirándulásaiknak azonban még nincs vége, július 31-től Ópusztaszerre utaznak.

A nyári szünetben sem tétlenkednek az Evangélikus iskola diákjai és tanárai, akik először Erdélyben kirándultak, majd a tanárok Nyíregyházán vettek részt a Nyári Evangélikus Pedagógus Akadémián, de egy kisebb csoport az idén Bonyhádon rendezett nyári bibliatáborba is ellátogatott.

Az iskola cserkészcsapata sem csak pihenéssel tölti a nyári hónapokat. Még a tanév ideje alatt, június 7-8. között töltöttek el egy hétvégét az iskolában, ahol összesen 7 kiscserkész és 12 cserkészjelölt tanuló tett próbát. Ezt követően az evangélikus templom Győry Vilmos termében tették le ígéretüket és fogadalmukat.

A Székács kis- és nagycserkészei is tábori foglalkozásokon vesznek részt a nyári szünetben (Fotó: iskola)

A nyári programokat folytatva először az 1515. gróf Széchenyi Miklós csapat nagycserkészei tehették próbára magukat, előbb a Maros-parton, majd Nagykopáncson vettek részt cserkésztáborban. A kezdeményezésre az orosházi diákok mellett Kunágotáról és budapesti iskolákból érkeztek még érdeklődők. A július 1. és 4. között zajló tábor során Tótkomlósra is elmentek, ahol a katolikus és evangélikus templomot tekintették meg.

A kiscserkész tanulók számára sem értek véget a nyári foglalkozások, úticéljuk idén Ópusztaszer lesz, ahol július 31-től augusztus 4-ig vesznek részt különböző foglalkozásokon. A nyári cserkésztáborok mellett az 1515-ös csapat tanulóira a 2019/2020-as tanévben is újabb kihívások várnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.