- hirdetés -

Újra munkában az OXXO Energy Orosházi NKC felnőtt játékosai. Csütörtökön elkezdődött a mintegy kéthónapos felkészülési időszak, de előtte sajtótájékoztatón ismertették az idei célkitűzéseket és az új igazolások is bemutatkoztak.

Az új játékosok körében tartott sajtótájékoztatót a másodosztályú női kézilabda csapat Gyopárosfürdőn, július 25-én. A vezetőedző, Vágó Attila szerint idén jelentős átalakuláson esett át együttese. A három távozó – a két kapus, Molnár Noémi és Nagy Éva, valamint a védekező Hatala Virág – helyére öt új játékos csatlakozott a kerethez.

Vágó Attila (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Elhangzott, hogy a klub igyekezett olyan kézilabdázókat megkeresni, akik Orosházához kötődnek. Ennek szellemében érkezett az egyesülethez a kapus Cseh Roberta és a belső posztokon bevethető Kenyeres Barbara. Komoly erősítést jelent a beálló Gindeli Panna, a Budaörsről érkező hálóőr Wéninger Alexa, illetve a Ferencvárossal Bajnokok Ligáját megjárt balkezes átlövő, Farkas Kata is.

– Taktikai és variációs lehetőségeink idén bővülnek az új erősítésekkel, de így is kemény szezon lesz. Aki ismeri az NB I/B keleti csoportját az tudja, hogy nyolc-kilenc együttes hasonló erősségű, éppen ezért nem szeretnék célként konkrét helyezést meghatározni. Akkor lennék elégedett, ha már félévkor és év végén is elmondhatnám, hogy a játékosok eddigi karrierjük legjobb teljesítményét nyújtották – foglalta össze várakozásait Vágó Attila, vezetőedző.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

Az új játékosok szinte egybehangzóan mondták el, hogy az átigazolásukban komoly szerepet játszott az edző személye, a több játéklehetőség, valamint a klub által biztosított körülmények is szimpatikusak voltak a számukra.
– Sok mindenkit nem ismerek itt, de az világossá vált számomra, hogy egy nagyon fiatal, ambiciózus csapatba kerülhetek, ahol mindenkinek egy a célja. Már a felkészülésünk elején is sok csapatépítő program lesz, ami összekovácsolhatja majd a gárdát. Bízok benne, hogy egy olyan közösség alakul ki, amellyel komoly sikereket érhetünk el – fogalmazott Wéninger Alexa.

Wéninger Alexa (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A felkészülés menetéről elmondták, hogy most hétvégén területi edzőtovábbképzésen segít a gárda Gyulán, majd kétnapos csapatépítő programot szerveznek Szanazugon. Hétfőtől pedig napi három edzéssel készülnek a szeptemberi rajtra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.